Pro integrare

Italia – Noua declarație pe proprie răspundere, faza a doua: ghid pentru formularul care trebuie completat începând cu 4 mai 2020

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Faza a doua a fost publicată pentru restricțiile în vigoare pe teritoriul Italiei, o nouă declarație de completat: iată ghidul despre cum să o completați fără a greși și formularul .PDF care este gata pentru a fi descărcat.

Declarația pe proprie răspundere, iată noul model – publicat de Ministerul de Interne Italian – care trebuie utilizat începând de mâine, luni 4 mai 2020, pentru a justifica ieșirile din case în interiorul și din exteriorul regiunii de apartenență.

Vă reamintim că completarea și semnarea formularului de autocertificare este necesară la ieșirea din casă; de aceea este important să știi ce să scrii, pentru a nu avea probleme cu autoritățile în caz de control.

După cum se știe din data de 4 mai 2020, va fi posibil să ieși din casă cu o flexibilitate mai mare; de fapt, există diferite cazuri care justifică o simplă plimbare, dar și ieșirea din municipalitatea de reședință. Cu toate acestea, rămâne interdicția de a părăsi regiunea, cu excepția cazurilor de „urgență absolută” (care trebuie declarate în declarația pe propie răspundere).

Aici noua auto-declarație emisă în aceste ore de către Ministerul de Interne; mai jos, însă, iată un ghid despre cum să completați corect.

DESCARCĂ CLICK AICI

autodichiarazione_editabile_maggio_2020

Noul model a declarației pe proprie răspundere pentru ieșirile din casă începând cu 4 mai 2020

Începând de mâine, începând cu faza a doua, modelul de autocertificare va fi cel atașat anterior. După cum ați observat, în prima parte este foarte simplu de completat deoarece aici trebuie indicate datele dvs. personale.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Ulterior, trebuie să fiți atenți la ceea ce declarați, de asemenea, pentru că vă reamintim că, în cazul unei declarații false, consecințele penale prevăzute de articolul 495 din codul penal sunt declanșate, unde se afirmă că „oricine declară sau afirmă în mod fals în fața organelor de control situația reală privind ieșirea din casă în această perioadă de urgență națională, sunt pedepsite cu închisoare de la unu la șase ani “.

Prima parte a declarației se referă la cazul în care declarați că nu sunteți supus la măsura de carantină sau că nu sunteți pozitiv pentru COVID-19 (în caz contrar, nu puteți ieși din casă, cu excepția ieșirilor coordonate de autoritățile sanitare). În acest sens, merită să ne amintim că chiar și subiecții cu simptome de infecție respiratorie și febră (mai mare de 37,5 ° C) trebuie să rămână acasă și să limiteze cât mai mult contactele sociale.

În următoarea parte trebuie să indicați de unde se pleacă, specificând adresa, precum și destinația finală. Nu uitați că călătoriile în regiune sunt întotdeauna permise pentru muncă, sănătate și alte nevoi, în timp ce cele din afara regiunii sunt doar pentru muncă, motive de sănătate sau urgență absolută.

După care, declarați că sunteți la curent cu măsurile de prevenire a răspandirii virusului, cu privire la limitările de circulație a persoanelor fizice pe întreg teritoriul național.

La punctul 4, declarați că sunteți la curent cu limitările suplimentare stabilite de președintele regiunii. În detaliu, dacă ieșirea din casă se face în interiorul granițelor regionale, trebuie să o indicați doar pe cea a regiunii de plecare, dacă în schimb trebuie să vă deplasați dintr-o regiune în alta, atunci trebuie să indicați și cea de sosire. Întotdeauna aici trebuie să specificați motivul urgenței, cum ar fi întoarcerea la domiciliu sau reședință.

Cu toate acestea, în al cincilea punct, declarați că sunteți la curent cu sancțiunile prevăzute la articolul 4 din decretul 19 din 25 martie 2020, în timp ce în cel care urmează, ieșirea din casă este determinată din unul dintre următoarele motive:

  • comprovate esigenze lavorative;  (motive legate de muncă)
  • assoluta urgenza (in caso di spostamento fuori Regione) (urgență absolută (în cazul în care vă mutați în altă regiune)
  • situazione di necessità (andare a trovare i congiunti è una situazione di necessità, così come l’attività motoria); (situație de necesitate, vizitarea rudelor apropiate este în acest caz o situație de necesitate la fel este și activitatea fizică)
  • motivi di salute. (motive de sănătate)

Dacă aveți altceva de declarat, va trebui să indicați în partea de jos a autodeclarației, adăugând, dacă este necesar, alte detalii legate de motivul pentru care ieșiți. Formularul trebuie să indice data și locul iar acestabtrebuie semnat atât de persoana care declară, cât și – în caz de control – de operatorul de poliție.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...