Pro integrare

Italia: Noul decret, restricții de Paști, ceea ce se poate face și ceea ce nu se poate

Sălile de sport și cinematografele rămân închise. STOP ieșirilor nemotivate iar restaurantele rămân închise pentru cina de Paște

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Noul decret este așteptat pentru a fi validat, este vorba despre acel decret care va intra in vigoare pe 6 martie și ar trebui să fie valabil pentru o lună, impunând astfel interdicții și restricții, de asemenea, pentru Paști și a doua zi de Paști.

Acestea ar trebui să fie restricțiile conținute.

Libera circulatie va fi Interzisă, fara un motiv evident urgent, DEPLASĂRILE ÎNTRE REGIUNI SUNT INTERZISE, interdicția de călătorie între regiuni este valabilă până la 27 martie.

Ca si până acum, este permisă întoarcerea la reședință sau domiciliu, precum și deplasarea motivată legată de nevoile de muncă, motive de sănătate sau situații de urgență. Vizitele la o altă casă privată (una pe zi) sunt permise în zona galbenă, între orele 5:00 și 22:00. Pot face aceste vizite maxim două persoane, plus copii sub 14 ani.

A DOUA CASĂ: Este permis să mergeți la o a doua casă chiar dacă aceasta se află în zona roșie, dar acest lucru este valabil numai pentru proprietarii și cei din familie. Călătorile în scop turistic sunt interzise. În unele cazuri, ordonanțele regionale consolidate privind zonele portocalii pot include interdicția de a merge la o a doua reședință.

COMERȚUL: Magazinele rămân închise numai în zonele roșii unde sunt garantate doar unitățile comerciale care vând produse esențiale: farmacii, alimente, feronerie, îngrijire personală.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

În zona galbenă și portocalie toate magazinele sunt deschise. Centrele comerciale continuă să fie închise în weekend. În interiorul magazinelor sunt valabile măsurile obișnuite de securitate: distanță între persoane, folosirea obligatorie a măștii, și numărul de persoane limitat.

ACTIVITĂȚILE FIZICE: Posibilitatea de a merge la sala de sport sau la piscină este încă departe. Sporturile de contact și cele de echipă sunt interzise. Pe de altă parte, este permisă activitatea fizică individuală în aer liber, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta și alergarea. În acest moment, “STC” ținând cont de creșterea numărului de infecții, nu consideră oportună reducerea restricțiilor din acest sector.

CINEMATOGRAFELE ȘI TEATRELE RĂMÂN ÎNCHISE:  Ministrul Gelmini a anunțat că o posibilă redeschidere a cinematografelor și teatrelor ar putea fi posibila din luna aprilie. “Lucrăm la un protocol precis și rigid, care ar trebui să includă și utilizarea măștilor, distanta intre persoane, măsurarea temperaturii, bilete personale și camere igienizate. Ministerul lucrează, de asemenea, pentru a menține muzeele și zonele arheologice deschise și în zilele de sâmbătă și duminică. Acum sunt deschise doar în zilele lucrătoare în zona galbenă” a mai declarat acesta.

RESTAURANTELE VOR FI ÎNCHISE PENTRU CINĂSeara fără cină la restaurant.

În ciuda discuțiilor aprinse între Salvini și Bonaccini, puteți merge la restaurant și la barul din zona galbenă numai în timpul zilei.Prin urmare, regulile pentru restaurante rămân cele în vigoare: în zona galbenă rămân deschise până la ora 18:00 și este permisă ridicarea comenzii până la orele 22:00 (comandă pentru la domiciliu) în cazul acelor restaurante care oferă și acest serviciu. Transportul la domiciliu și livrarea la domiciliu sunt permise în zonele portocalii și roșii. Excepție fac restaurantele de pe autostradă după orele 18 în zona galbenă, cantinele și restaurantele din hoteluri.

ȘCOALA: În zonele portocalii, cursurile pentru studenți și liceeni între 50 și 75% prezentă fizică în sălile de curs, și predarea cursurilor doar online pentru copiii de până în clasa a 8-a.

DAD în zonele roșii. În unele cazuri, președinții de regiune au aplicat măsuri mai restrictive, cum ar fi cazul măsurilor decise în Puglia.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...