Italia – Padova – Un copil român a fost răpit chiar de lângă mama lui

Căutarea miculutului David continuă: nici urmă de tatăl său.  Investigația este inca în desfășurare

Padova, 7 octombrie 2021 – Un pas înainte în ancheta pentru găsirea lui David , copilul răpit în Padova în urmă cu două zile. Copilul de 5 ani a fost pur și simplu smuls din brațele mamei sale,  Alexandra Moraru , în timp ce se îndreptau spre școală. Aseară, în jurul orei 22.30, o patrulă Carabinieri din Limena , un oraș la nord de Venezia, a găsit duba cu care s-a efectuat răpirea. Principalul suspect, căutat în prezent, este  Bogdan Hristache ,  tatăl lui David ,  de origine română care ar fi fost ajutat de unii complici.

Vehiculul, un Mercedes Vito negru , se afla într-o zonă industrială din Limena, în dreptul atelierului mecanic „Veba” , în via Martin Piva: autoritățile l-au identificat datorită feedback-ului  imaginilor de pe camerele de supraveghere video care au surprins acțiunea răpitorilor. Vehiculul a fost dus într-o zonă protejată pentru a permite efectuarea unor cercetări științifice suplimentare . Ipoteza este că aveau un alt vehicul pregătit, în apropiere, cu care să facă schimbarea și să continue fuga.

Din sursele de la Carabinieri există, de asemenea, un alt element care ar putea ajuta la gasirea copilului. Anchetatorii au intrat în posesia unei fotografii  făcute de mama lui David: portretizată este o femeie care, potrivit lui Alexandra Moraru, ar fi spionat și ar fi urmat- o pe ea și pe fiul ei până la punctul în care a apărut duba. Se încearcă să se verifice dacă această persoană a acționat împreună cu gruparea în timpul operațiunii. Femeia, însă, nu a fost încă identificată și investigațiile sunt în curs de desfășurare.

Problemele dintre părinții lui David au început cu mult timp în urmă. Alexandra, în vârstă de 26 de ani, de origine moldovenească, s-a refugiat în Italia în  urma despărțirii de fostul său partener și în 2018 a obținut custodia fiului ei . Justiția de la București , orașul în care locuiește Bogdan Hristache, impusese, de asemenea, interzicerea oricărei legături cu copilul . Cu două zile în urmă, însă, în timp ce Alexandra îl însoțea pe David la școală, Mercedesul negru s-a apropiat de ea. Doi bărbați au țintuit-o și un al treilea , pe care ea l-a recunoscut drept Bogdan, l-a luat pe David din brațe. Odată ce copilul se află în dubă, al patrulea om se afla la conducerea microbuzului.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: