Italia – Piacenza – Au fost condamnați la închisoare cu executare carabinierii care sechestrau apoi furau drogurile pentru a le vinde

PIACENZA – Au fost toți condamnați la pedepse cuprinse între 3.4 ani și 12 ani de închisoare cu executare – cei 5 carabinieri din Piacenza care lucrau în sediul Levante di Piacenza.
Procesul care le-a garantat acestora o reducere de 1/3 din pedeapsă dacă recunoșteau imediat faptele comise le-a permis acestor carabinieri să fie condamnați la pedepse mai mici decât cele cerute de către procurori care aa anchetat cazul în speță.
Judecatorul Fiammetta MModica, a acceptat în mare parte pedepsele cerute de către procurorii Matteo Centini și Antonio Colonna, aplicând reducerea de 1/3 din condamnări.

Pedepsele primite.

Cea mai mare condamnare, de 12 ani a primit-o Giuseppe Montella, el a fost considerat “creierul” din spatele faptelor comise de către acești carabinieri, procuratura ceruse o condamnare de 16 ani și 10 luni.
Salvatore Cappellano a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, procuratura ceruse sa fie condamnat la 14 ani, 5 luni și 10 zile.
La 6 ani de închisoare a fost condamnat Giacomo Falanga, procuratura ceruse pentru acesta o condamnare de 13 ani.
Marco Orlando a fost condamnat la 4 ani procuratura ceruse penteu acesta 5 ani de închisoare.
Daniele Spagnolo a primit cea mai mică pedeapsă, 3 ani și 4 luni cu executare, procurorii ceruseră pentru acesta 7 ani și 8 luni.
Un al 6-lea carabinier a urmat cursul procesului direct și nu a vrut să recunoască sau să facă vreun acord cu Procuratura.
Mai multe persoane care au luat parte la nelegiuirile Carabinierilor au recunoscut faptele iar unii dintre ei chiar au ajutat în anchetarea cazului.
Este pentru prima dată în istoria Italiei când sediul unei unități militare de carabinieri a fost sigilat și închis pentru cercetări penale.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: