Pro integrare

Italia – Pot merge de revelion la rude sau prieteni? Din 31 decembrie până pe 03 Ianuarie, toată Italia este zonă roșie

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Din data 31 decembrie și până pe data de 3 Ianuarie, Italia este din nou zonă roșie în totalitate.

Care  sunt regurile în vigoare dacă doriți să mergeți în vizită la rude sau prieteni pentru Revelion? Nu vor fi cu siguranță  petrecerile de odată unde veneau zeci de invitați, dar se poate primi în vizită sau să mergeți dumneavoastră în vizită cu respectarea câtorva reguli simple.

Maxim 2 persoane pot merge în vizită fără a ține însă cont de numărul minorilor sub 14 ani, este posibil și să faceți rezervare la diferite structuri, dar Guvernul nu sfătuiește o astfel de acțiune.

În zilele “roșii” este interzis ieșitul din casă pentru alte motive decât cele extrem necesare, legate de sănătate sau alte urgențe care trebuiesc oricum motivate. Sunt totuși anumite excepții care sunt valabile pentru zilele, 31 decembrie 2020,( 1,2,3,5 și 6 Ianuarie 2021(doar în data de 4 Ianuarie Italia va avea o altă culoare de risc pentru că data de 4 este zi de sărbătoare.

Este într-adevăr posibil să mergeți în vizită la prieteni sau rude, cu condiția să nu ieșiți din Regiune. Haideți sa vedem ce reguli vor fi în vigoare pentru noaptea de revelion!

Cum funcționează vizitele la prieteni sau rude în zonele rosii?

Când vă aflați în zona rosie, va fi posibil să vă deplasați în vizită la amici sau rude o singură dată pe zi. Locațiile de destinație pot fi și în alte Orașe sau comune decât cel de rezidență. Este posibil să vă deplasați dar, maxim 2 adulți, numărul minorilor sub 14 ani nu se ia în considerare. Rămâne valabilă în orice caz restricția de a ieșii din casă între orele 22:00 / 05:00.

În seara de revelion orariul în care este interzisă ieșirea din casă este extins dimineața până la orele 07:00. Prin urmare va fi posibilă organizarea pentru a lua prânzul sau cina cu condiția ca numărul persoanelor voorafbepaat să nu depășească numărul indicat în decret, cu mențiunea de a nu uita normele de igienă, distanța de minim un metru între persoane și folosirea măștilor dacă sunt și persoane care nu ai aceiasi reședință.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Se poate dormi acasă la prieteni sau rude?

Decretul Faq, al Guvernului Italian nu interzice acest lucru, dispozițiile sunt doar sfaturi referire la acest aspect pentru a limita cât mai mult numărul cazurilor de Covid-19.

NU  vor fi controale din partea forțelor de ordine în interiorul locuințelor. Doar în cazul în care un vecin anunță organele de ordine, atunci Poliția ori Carabinierii au dreptul legal de a face controlul și constatările de rigoare.

În declarația pe proprie răspundere nu sunt necesare datele persoanelor spre care vă îndreptați, este de ajuns să menționați adresa de destinație, iar astfel de vizite nu pot fi mai mult de una pe zi.

Cum funcționează dacă doresc să vizitez un prieten sau o rudă?

La fel ca in data de 28, 29 și 30 decembrie, ziua de 4 ianuarie va fi considerată “zi portocalie”. Acest lucru înseamnă că este posibil să vă deplasați oriunde între orele 05:00 / 22:00cu condiția să nu ieșiți din localitatea de reședință, prin urmare puteți vizita pe oricine în interiorul localității de reședință.

Pentru a vă deplasa spre vizitarea unui prieten sau rudă care locuiește în afara proprii localități de reședință sunt valabile regurile pentru zonele roșii, prin urmare este posibil dar cum explicam mai sus, o singură vizită pe zi și numărul persoanelor este limitat fără a ieșii însă din propria regiune menținând orariul 05:00 / 22:00.

Pentru zonele portocalii mai este valabilă o altă regulă pentru cei care au reședința în localități ce nu depășesc 5000 de locuitori se pot deplasa într-o altă localitate în limita a 30 de km și în acest caz rămâne valabilă regula de orariul între 05:00 / 22:00.

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...