Italia – România , România – Italia procedură de călătorie

Începem prin a vă spune că NU vă sfătuim să vă întoarceți în România, dacă aveți posibilitatea să rămâneți în țările în care vă aflați! Dacă totuși situația este de așa natură încât întoarcerea în România nu poate fi amânată, vă explicăm următoarele, nu înainte de a vă spune că este extrem de important să NU FACEȚI VIZITE RUDELOR / AMICILOR, până când nu aveți testul Covid-19 efectuat! De curând în Romania o persoană nu a ținut cont de acest lucru și a băgat un sat întreg în carantină! VĂ RUGĂM SĂ RESPECTAȚI REGULILE !!!

Vă sfătuim să călătoriți în România cu autoturismul. În acest fel, aveți și posibilitatea să intrați în cele 14 zile de carantină la domiciliul propriu și nu izolați în cine știe ce loc din România.

Călătoria cu mașina spre România funcționează în acest mod:

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile:
– să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află: URMAȚI ACEST  LINK sau să apeleze numărul de telefon 00 40 21 431 20 59

Ruta ITALIA – AUSTRIA – UNGARIA – ROMÂNIA cu mașina
Din Italia puteți să ieșiți fără nicio problemă, completați formularul necesar în Italia menționând călătoria spre țara de origine.
Odată ajunși în Austria (inițial era necesar un document care să vă ateste rezultatul negativ la testul COVID-19, dar au renunțat să ceară acest document), la intrarea pe teritoriul Austriei vă măsoară temperatura. În funcție de rezultat, pot lua și probe pentru teste.
Este foarte IMPORTANT ca la intrarea pe teritoriul Austriei să aveți rezervorul plin, pentru că pe teritoriul acestei țări nu va fi posibil să alimentați. Se va urma un traseu prestabilit și nu este voie să vă abateți de la acesta.
Tranzitarea Ungariei se face între orele 21:00 – 05:00 și nu se va circula pe autostradă, ci doar pe un traseu prestabilit care va fi încărcat în Waze de către autoritățile Ungare. Pe teritoriul acestei țări puteți alimenta în punctele prestabilite, iar opririle pentru nevoile fiziologice vor putea fi efectuate în punctele special amenajate. Călătoria pe alt traseu decât cel menționat poate suporta modificări în funcție de urgențele autorităților ungare.
La intrarea în România , autoritățile vă vor escorta până la domiciliul dumneavoastră unde se vor începe cele 14 zile de carantină, care se vor încheia când al 2-lea test va fi negativ (astăzi se pare însă că Guvernul a luat decizia de a nu mai efectua testul Covid-19 celor care nu prezintă simptome).

Ruta ITALIA – ROMÂNIA cu avionul

În funcție de zona în care vă aflați în Italia, trebuie să contactați misiunea diplomatică din acea zonă și trebuie să trimiteți un email cu următoarele date:

Nume și Prenume
Data nașterii
Codul Numeric Personal
Număr de telefon unde puteți fi contactat
Eventuale documente justificative (nu este imperativ)

Lista cu adresele eMail / numerele de telefon o găsiți AICI

După trimiterea mesajului eMail, cu siguranță un angajat al misiunii diplomatice va lua legătura cu dumneavoastră, dar, dacă acest lucru nu se întâmplă, contactați misiunea diplomatică la numerele de telefon pe care le găsiți AICI

Odată înscriși pe listele de călătorie, aceștia vă trimit un eMail care va conține pașii de urmat, un Link și un număr de telefon pentru achitarea biletului.

ATENTIE – acel Link este confidențial.
Dacă doriți sa achiziționați biletul folosind acel LINK, aveți posibilitatea să achitați biletul prin transfer bancar, card de credit, card preplătit sau paypal.
Dacă folosiți numărul de telefon pentru cumpărarea biletului aici aveți și posibilitatea achitării biletului când ajungeți în aeroport (valabil doar pentru cursele efectuate de către Blue-Air). Cei de la Tarom acceptă doar plata cu cardul.

Odată ajunși în România, se va intra în carantina obligatorie de 14 zile, la locul stabilit de către autoritățile din România.

Ruta Italia – ROMÂNIA

Călătoria din Romania în Italia o puteți face fie cu autovehiculul, folosind metodele de mai sus, fie cu avionul.
Pentru călătoria cu avionul trebuie contactată Ambasada Italiei în România.
Intrați pe adresa Ambasadei Italiei la București AICI , iar comunicările oficiale privind zborurile se fac AICI
Trimiteți un e-mail la adresa ambasciata.bucarest@esteri.it cu următoarele date:
Nume Prenume
Orașul de reședința din Italia
Copie după actele de identitate italiene
Număr de telefon , adresa de eMail
Eventuale acte doveditoare că locuiți pe teritoriul Italiei
Specificați motivul urgenței de revenire pe teritoriul Italiei

Aceștia vor răspunde solicitării specificând pașii de urmat.
Ambasada Italiei la București

AMBASCIATA D’ITALIA
Str. Henri Coanda, 9
010667 Bucarest
Tel: 40 21 305.2100
Fax: 40 21 310.3050
E-mail: ambasciata.bucarest@esteri.it

Pentru orice altă problemă ne puteți scrie folosind acest LINK
sau la adresa de eMail simonav.iacob@gmail.com

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More