Italia – România trimite o echipă formată din 11 medici și 4 asistente pentru a susține cadrele medicale din peninsulă

O echipă formată din 11 medici români și 4 asistente au ajuns azi 7 aprilie 2020 pe aeroportul Milano Linate, pentru a oferi sprijin în cele mai afectate zone din Italia. În multe momente din istorie, Italia ne-a fost aproape și, prin acest gest, România își manifestă solidaritatea într-un mod concret, singurul răspuns la suferința cauzată de pandemia Coronavirus.
În momentele de nevoie, un prieten adevărat îți oferă întotdeauna o mână.

Echipa a fost întâmpinată de viceprefectul, Natalino Manno, reprezentând guvernul italian, vicepreședintele Regiunii Lombardia, Fabrizio Sala, subsecretarul pentru relațiile cu delegațiile internaționale ale Consiliului regional al Lombardiei, Alan Christian Rizzi și președintele Comisiei de sănătate și politici sociale ale Consiliului Regional al Lombardiei, Emanuele Monti. Au fost prezenți și ambasadorul României în Italia, George Gabriel Bologan împreună cu ofițerul col. Iulian Barbu.

De asemenea, România își duce lupta împotriva Covid-19 la nivel național și știe că această provocare nu poate fi depășită decât dacă acționăm împreună. Actuala criză ne deschide ochii și ne ajută să înțelegem, și mai bine, importanța unei Europe puternice pentru a depăși momente dificile ca aceasta. Sperăm că amintirea noastră va comoda solidaritatea necesară pentru a înfrunta situația în care ne confruntăm și pentru a ieși din ea și mai unită și mai coezivă în viitor.

 
 
 
 
 

Sursa Ambasada Romaniei la Roma

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More