Italia – Romanii din Torino nu sunt singuri

In data zilei de 20/03/2020 , pe civic , nu am putut sta cu mainile in san știind ca mai mulți cetățeni romani, aflați pe teritoriul Italiei ca turiști, erau prinși in birocrația consulatului de la Milano.Am sunat personal să cerem informații, cu toate că aveam comunicatul oficial MAE privind cele 2 aeronave care urmau să plece astăzi de la Torino cu direcția Kogălniceanu – Constanța.
Cei de la consulat, au avut un comportament total deplasat iar informațiile care le ofereau erau total false.

Evident , am trimis un eMail , asta pentru a avea ceva și in scris de la acest Consulat, cu privire la discuția avută, informațiile și comportamentul agresiv pe care l-au avut în privința cetățenilor Romani care le cereau informații și sau suport.
Din pur noroc, am dat peste Consulul Romulus Cătălin Toşcuţă. Consul al României la Torino. De obicei suntem foarte sceptici in a face laude autorităților dar din partea domnului Cătălin, am avut suport total.Omul acesta merită sincer o medalie pentru modul in care a organizat cele două curse Torino – Kogălniceanu, modul de a reacționare și comunicare cu cetățenii Români, exactitatea datelor furnizate și soluțiile care se pot individua in timp ce sițuația se schimba de la o oră la alta.

La orele 01:00, in timp ce transportam 2 turiști către aeroportul din Torino, am fost opriți de către carabinieri pentru verificarea actelor. Intervenția domnului consul Cătălin Toșcuță a fost promptă și chiar eram mândru că autoritățile Române sunt in sfarșit de partea noastră, cu toate că a fost toată ziua prezent in Consulatul Romaniei de la Torino pentru organizarea acestor două curse, a cetățenilor ce urmau să fie repatriați pe ruta Torino – Kogălniceanu.

Din partea Comunității Diaspora.Ro – Domnule Consul Romulus Cătălin Toşcuţă , Vă mulțumim pentru patriotismul, apropierea față de cetățeni si mai ales umanitatea de care dați dovadă in relația cu simplii cetățeni ai Patriei,  Romania are nevoie de asemenea persoane. Vă recunoaștem capacitatea și reprezentarea cetățenilor din Italia atat a Dumneavoastră cat și a intregii echipe care zilele acestea au făcut o muncă titanică din cadrul Consulatului Romaniei la Torino;

Intreaga Echipa a consulatului de la Torino
Consul General Dna. Ioana GHEORGHIAȘ
Consul General Secţia consulară Dl. Ion CALCIU
Consul Dl. Romulus-Cătălin TOŞCUŢĂ
Consul Dl. Valentin POPESCU
Consul Dna. Simona-Adela BODEA
Consul Dl. Șerban DUMITRACHE
Ref. princ.relaţii
Biroul de promovare comercială – cu sediul la Milano
Mirela Mihaela ZAMFIR-secretar economic I
Andreea ALBĂSTROIU-secretar economic II

Dacă articolul pare siropos, încercați să le spuneți acest lucru celor peste 200 de persoane care au reușit să reintre in România, implicitnkai aproape de familii, datorită organizării si implicării acestor minunați Oameni!

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More