Pro integrare

Salvini încântat de legea a ”legitimei apărări”: ”Va fi mai greu să fii spărgător în Italia”

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Senatul italian a adoptat joi în a treia şi ultimă lectură o lege ce extinde substanţial noţiunea de “legitimă apărare”, o promisiune electorală majoră a liderului extremei drepte Matteo Salvini, în prezent vicepremier şi ministru de interne al Italiei, informează AFP, citată de Agerpres.
[cosmin]
“Este o zi foarte frumoasă, în sfârşit dreptul sacrosant al italienilor la legitimă apărare a fost confirmat”, a reacţionat Salvini după adoptarea textului, cu 210 de voturi pentru şi 38 împotrivă. “Începând de azi, delincvenţii vor şti că va fi mai greu să fii spărgător în Italia: va fi o meserie şi mai periculoasă”, a adăugat el.
Noua lege vizează limitarea urmăririlor penale împotriva persoanelor care au tras focuri de armă împotriva cuiva intrat în casa sau pe proprietatea lor.
Dacă până acum era necesar să se demonstreze că un intrus reprezenta o ameninţare fizică imediată, noua lege recunoaşte “starea de gravă perturbare” pentru a justifica tragerea fără somaţie asupra unui intrus. Textul promite de asemenea scutire de cheltuieli pentru justiţie şi apărare pentru în cazul oricărei persoane urmărită pentru rănirea sau uciderea cuiva la domiciliul său şi care invocă legitima apărare.
[cosmin]
El întăreşte de asemenea sancţiunile pentru furt, furt din magazin şi violare de domiciliu, şi nu autorizează eliberarea condiţionată decât după rambursarea pagubelor suferite de părţile civile.
În ultimii ani, partidul Liga al lui Matteo Salvini a făcut campanie în favoarea particularilor şi comercianţilor urmăriţi pentru că au ucis spărgători de locuinţe care nu erau înarmaţi.
În schimb, magistraţii italieni nu apreciază deloc noua lege, estimând că aceasta introduce “automatisme periculoase şi restrâng spaţiul de interpretare al magistraţilor”.

Citeste si:  Italia:Seara filmului românesc la Roma. Proiecția filmului ”Maria, Regina României”

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...