Pro integrare

Italia – se prevede și reducerea la plata chiriei? Toate regulile pentru chiriași

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Urgența națională coronavirus a pus în dificultate mulți chiriași.
Iată ce trebuie să facă cei care intenționează să ceară o reducere de la plata  chiriei.

Reducere pentru chirii,  datorită urgenței Coronavirus:  este un drept?  Toți chiriașii îl pot obține?  Și ce ar trebui să facă cineva care se află în dificultate  dacă proprietarul nu acceptă așa ceva?
Multe întrebări de genul acesta ajung la noi.
Iată răspunsurile.

Nu.  Nu există nicio lege sau decret care să recunoască un drept pentru chiriași sau o obligație pentru proprietarii de a revizui sau de a reduce valoarea chiriei.  Nu se fac nici concesii pentru pensionari sau pentru cei care și-au părăsit locuința pentru a face smart working în altă locație.
Nu există un model de cerere ,  dar totuși poate fi contactat proprietarul.

Dacă chiriașul vrea să plece, poate să anuleze contractul iar acest lucru trebuie să îl accepte și proprietarul?

Dacă chiriașul nu mai este în măsură să plătească chiria, după ce și-a pierdut munca sau intrările economice prin care își asigura plata chiriei, el poate anunța încetarea contractului de chirie din cauză motivată. Cu toate acestea, trebuie respectată partea din contract, pentru care s-a plătit avansul.  Proprietarul nu se poate opune anulării și nici nu ar avea vreun interes în acest sens, deoarece chiriașul nu mai poate plăti. Pentru a simplifica, putem fi de acord să folosim suma plătită ca și  garanție în acest scop. Orice comunicare între părți trebuie să fie făcută prin PEC , care solicită confirmarea primirii e-mailului.

Există concesii pentru cei care nu locuiesc mereu la adresa respectivă datorită locului  de muncă?

Nu, nu există astfel de reduceri pentru membrii familiei care nu locuiesc în permanență la acea adresă.
Doar pentru studenții care aveau casa asigurată de la locul de muncă , loc de muncă care a fost pierdut sau părintele care este întreținut de acesta, poate solicita o reducere.
Faptul că , casa rămane goală pentru diferite perioade nu are nici o relevanță, deoarece chiria se datorează chiar dacă apartamentul nu este folosit.
Pe de altă parte, studenții Erasmus rechemați în țara pot solicita suspendarea plății, deoarece în aceste cazuri bursa de studiu nu mai este plătită. Prin urmare, poate fi posibilă prelungirea duratei contractului la redeschiderea universităților.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Chiriile pentru spațiile comerciale?

Decretul Cura Italia prevede un credit fiscal de 60% la plata chiriei pentru cei care închiriază spații care provin din codul catastal C / 1 . Concesia este în prezent doar pentru luna martie. Pentru a obține bonusul, trebuie în orice caz să plătiți chiria integral.

Ce să facem dacă proprietarul nu acceptă acordul?

Dacă proprietarul nu este de acord să reducă temporar chiria, cei care nu pot sau nu doresc să părăsească proprietatea pot contacta asociațiile de chiriași. Cei care închiriează spații comerciale pot apela la asociații comerciale, care au activat servicii de asistență ad-hoc în acest scop. De asemenea, este posibil să contactați organele de mediere, deoarece este permisă și medierea pentru aceste probleme.

Cum sunt prevăzute reducerile la plata impozitului pentru cei care sunt de acord să reducă chiria?

Impozitele sunt plătite la suma declarată la momentul înregistrării, prin urmare, dacă suma este redusă, noua sumă trebuie comunicată la fisc pentru a evita taxarea inițială sau pentru a deschide o dispută în cazul cecurilor. Înregistrarea este gratuită prin lege iar decretul fiscului din 12/2016 ilustrează regulile. După închiderea birourilor fiscului, posibilitatea de a trimite documentele prin e-mail este indicată pe site-ul web al acestora. Cu toate acestea, se poate aștepta liniștit pană în luna iunie, deoarece termenele sunt suspendate pentru aceste acte (decretul fiscului nr. 8).

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...