Italia – Sindicate – CONTE NU VREA ÎNCHIDEREA TOTALĂ A FABRICILOR – Angajații vor fi dotați cu truse speciale

>ANSA-FOCUS/ Acordul Guvern-Sindicate ,
“Kit de siguranță in fabrici”

ANSA-FOCUS/ Acordul Guvern-Sindicate , “kit de siguranță în toate fabricile” Opriți foate fabricile (apelul sindicatelor). Conte nu vrea închiderea totală ANSA) – ROMA, 13 MAR – Cei care nu se pot adapta imediat la urgența coronavirusului se vor închide pentru câteva zile, ceilalți vor continua producția. Acesta este, în esență, acordul privind fabricile la care s-a ajuns la sfârșitul zilei de astăzi, premierul Giuseppe Conte, Guvernul, Sindicatele și Industria.

O videoconferință în două tranșe sigilează armistițiul după tensiunile care au apărut în ultimele ore, iar Conte poate trece apoi la următorul pas pentru a face față urgenței în italia: sănătatea și urgența economică, inima următoarelor două măsuri pe care guvernul le va lua este gata de lansare.
Angajații de la fabricile din toată Italia le vor fi furnizate în următoarele câteva ore câte un kit de siguranță: de la măști la mănuși, toate gratuit.
Acesta este unul dintre pasajele cheie ale întâlnirii prin sistemul videoconferinţă de dimineață , între Conte, miniștrii Gualtieri, Catalfo, Patuanelli, D’Inca’, subsecretarul Fraccaro și liderii Cgil, Cisl și Uil, precum și Confindustria, Confapi și Confcraft.
Întâlnirea a avut loc “într-un climat foarte constructiv”, în cazul în care “colaborarea” partenerilor sociali a apărut “pentru o soluție comună”, explică o notă de Palazzo Chigi.

Iar acordul va prinde contur în elaborarea unui protocol ad-hoc de siguranță – la care o nouă conferință telefonică din această seară ar trebui să dea undă verde – angajații din fabrici de toate tipurile.
Sindicatele consideră că Conte nu își schimbă strategia: activitatea productivă a lanțurilor de aprovizionare italiene nu poate fi întreruptă într-un context economic deja foarte dificil.
Nu există noi măsuri restrictive privind fabricile, “cu toții avem obligația morală și legală pentru a le garanta condiții de maximă siguranță”, explică șeful guvernului partenerilor sociali care a lăudat rolul acestora – de la medici, la pompieri – în caz de urgență completă continuă să meargă la locul lor de muncă:

“În acest moment, aceștia sunt pilonii pe care se bazează întreaga țară”.
Protocoalele de securitate, cererea guvernului către industrie, trebuie să fie foarte stricte. Iar cei care nu sunt pregătiți își vor putea opri activitatea pentru a avea timp să se adapteze.

Între timp, companiile vor putea profita de acest lucru pentru a “igieniza” zonele și “utilizarea resurselor economic sociale va fi permisă”.
Tot ce au nevoie proprietarii fabricilor, pentru ca fabricile să rămână deschise. De asemenea, pentru că guvernul se implică să susțină economic pe cei de la Fincantieri și până la Ducati, care au decis deja să suspende toate activitățile.

Vino alaturi de noi!


Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More