Pro integrare

Italia: Taxa auto „Bollo” – noutati, scutiri și beneficii

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ianuarie 2021 este o lună pe care o putem marca cu roșu pe calendar, mai ales atunci când vine vorba de plăți și termenele limită care urmează să fie îndeplinite. Pentru șoferii care detin masini inmatriculate in Italia, prima lună a anului este dedicată plății taxei auto, a taxei auto gestionate de regiunile și provinciile autonome Bolzano și Trento.

Excepții de la aceasta regula fac regiunile Friuli Venezia Giulia și Sardegna pentru care taxa este gestionată de catre „Agenzia delle Entrate”.

.Una dintre noutățile din acest an este că veți putea beneficia, de asemenea, de bonusul cashback pentru plată. Plata taxei auto la tutungerie sau în orice punct de vânzare autorizat care vă permite să plătiți cu cardul,  sau o aplicațiede genul Satispay care  se numără printre tranzacțiile ce vă dau dreptul la o rambursare de 10% recunoscută de stat (pentru fiecare tranzacție suma maximă de cashback este de 15 euro).

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Bonusul cashback este, fără îndoială, o veste bună pentru milioane de șoferi care sunt obligați să plătească taxa auto, chiar și în următoarele luni ale anului.

Cu toate acestea, există și cei care în 2021,nu vor plăti deloc taxa auto: scutirea poate fi totală sau parțială și poate fi recunoscută la nivel național sau regional. Pe site-ul ACI este disponibil sistemul practic și rapid pentru a calcula valoarea taxei auto care oferă valoarea exactă a plății care urmează să fie efectuată, în funcție de regiunea de referință.

Sunt prevăzute scutiri și/sau concesiuni pentru categoriile protejate (în funcție de handicapul proprietarului mașinii) și, în cazul automobilelor ecologice, pentru cele cu combustibili alternativi mai ecologici. Diferite condiții de plată acoperă, de asemenea, zonele afectate de cutremurul din 24 august (Italia centrală) și cutremurul din decembrie 2018 (Catania).

Citeste si:  Italia : Lombardia și Marche intră oficial în zona portocalie, Molise și Basilicata în zonă roșie din 01.03.2021,

În cele din urmă, suspendarea plăților, fără aplicarea sancțiunilor și a dobânzilor, este stabilită la discreția administrațiilor  în ceea ce privește situația pandemiei legată de Covid-19.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...