Pro integrare

Italia – Vaccinul anti Covid-19 – programul a primit undă verde : se începe din luna ianuarie 2021

Articol si in format audio

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ascultă articolul in limba Italiană

 

Conferința Regiunilor de Stat a dat undă verde planului de vaccinare prezentat de comisarul pentru situații de urgență Domenico Arcuri, iar vaccinarea în masă va începe la începutul lunii ianuarie. Potrivit informațiilor, comisarul însuși va trimite regiunilor un fel de “broșură de instrucțiuni” pentru vaccinare chiar săptămâna aceasta.

90 % din cererile de doze formulate de regiuni vor fi livrate și acest lucru se datorează faptului că s-a estimat că 100 % din personalul medical preconizat nu va fi vaccinat.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Campania de vaccinare din Italia va începe cu primele 1.833.975 de doze de vaccin Covid 19 care vor fi distribuite de Pfizer și trimise regiunilor, anunță biroul comisarului Domenico Arcuri. După Ziua Europeană a Vaccinului, înainte de sfârșitul anului, cu vaccinări simbolice în diferite țări, “va fi lansată prima sesiune de vaccinare în masă, destinată categoriilor pe care Guvernul și Parlamentul le-au stabilit ca fiind priorități – citim într-o notă -: personalul medical și de sănătate, personalul care operează în spitale, unități publice și private, oaspeții și personalul de reședință pentru vârstnici”.

Primii italieni vor fi vaccinați împotriva lui Covid imediat după Crăciun și înainte de începutul anului 2021 dacă EMA la întâlnirea programată pentru 21 decembrie va da undă verde medicamentului Pfizer. Aceasta, în conformitate cu ceea ce am aflat, este cel mai recentă dată care a fost declarată oficial în timpul reuniunii dintre guvern și regiunile care au dat undă verde planului de vaccin iar mâine va fi prezentat în mod oficial la Conferința state-regiuni. În următoarele câteva ore, numărul de persoane cărora li se va administra vaccinul în ziua simbolică, același în întreaga Europă, va fi definit pe baza cantităților pe care Pfizer le va putea livra.

“În comparație cu evaluările pe care le-am făcut, vom fi pregătiți să incepem vaccinarea cu câteva zile înainte”  prin administrarea primelor doze de vaccin”, a confirmat ministrul Sănătății Roberto Speranza, subliniind astfel importanța “faptului că suntem pregătiți cu planuri regionale”. “Campania de vaccinare va fi o provocare pe care o vom câștiga cu toții împreună”, a declarat ministrul afacerilor regionale Francesco Boccia.

În cadrul reuniunii regiunilor cu miniștrii Boccia, Speranza și cu comisarul Arcuri, regiunea Campania și-a exprimat opoziția clară față de un plan de alocare a vaccinurilor pentru prima fază, plan care nu este proporțional cu criteriile privind nevoile obiective. Acest lucru este menționat într-o notă a Regiunii. Campania, de fapt, a propus ca populația regiunilor să fie luată în considerare în prima fază a distribuției vaccinurilor la nivel individual. Această propunere nu a fost acceptată și se realizează un plan care “prevede dezechilibre evidente și nejustificate între cotele alocate diferitelor regiuni”.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...