J&J condamnata pentru Risperdal, un medicament cu efecte secundare de neconceput

De ce a fost condamnat Johnson & Johnson (J&J) să plătească 8 miliarde de dolari pentru Risperdal? Motivele sentinței

Johnson & Johnson (J&J) a fost condamnat de Curtea Comună din Philadelphia și acum va fi obligat să plătească o despăgubire de 8 miliarde de dolari, dar de ce?
Sentința a găsit un motiv pentru a fi în recurs (una dintre multe) prezentată de Nicholas Murray împotriva companiei americane și, mai exact, împotriva medicamentului Risperdal .
Potrivit urmăririi penale, J&J ar fi obținut un profit pe pielea pacienților, fără a ține cont de sănătatea lor și nu ar fi avertizat împotriva efectelor secundare ale Risperdalului menționat, chiar în măsură să facă bărbații să crească sânii. De aici hotărârea judecătorească care a condamnat Johnson & Johnson la compensații de miliarde de dolari.
Administrația americană pentru produse alimentare și droguri a dat undă verde introducerii Risperdal pe piață în 1993. Medicamentul a început să fie utilizat atât în tratamentul schizofreniei, cât și în tulburarea bipolară .
Dar ceva nu a mers bine, iar pacienții de sex masculin au avut de a face cu ginecomastia, care este o creștere anormală a țesuturilor.
“Acest juriu, precum și alte juriuri din alte dispute, au impus din nou daune punitive unei companii care s-a gândit doar să obțină profit pe pielea pacienților”,
Avocații lui Nicholas Murray au tunat după sentință.
Johnson & Johnson a fost condamnat de instanță deoarece a fost acuzat că nu a comunicat consumatorilor consecințele posibile ale utilizării Risperdal, inclusiv „creșterea anormală a țesutului mamar feminin la băieți” .
Murray’s a fost doar unul dintre numeroasele recursuri împotriva medicamentului anti-psihotic care a permis J&J să strângă 737 milioane de dolari anul trecut .

Reacția lui J&J: instanța a încălcat dreptul la apărare

Declarațiile gigantului american nu aveau prea mult timp să vină. Johnson & Johnson a numit sentința disproporționată, dar a spus că este încrezător în privința reducerii dimensiunii sale în faza de apel.
În același timp, compania a atacat instanța acuzând-o că și-a încălcat dreptul la apărare, împiedicând prezentarea elementelor cheie pe etichetarea medicamentului.
Condamnarea lui Johnson & Johnson și compensația de 8 miliarde de dolari au stabilit un nou record: aceasta a fost cea mai grea sancțiune impusă până acum J&J pentru cele peste 13.000 de acțiuni legale înaintate asupra Risperdal.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More