Pro integrare

Judecătoarea care a respins arestarea unui violator pe motiv că „faptele nu au generat rumoare socială”, suspendată

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În acest sens am demarat și o petiție prin care cerem eliminarea acestui Judecător din magistratură, petiție pe care vă rugăm să o distribuiti și să o semnați!

https://campaniamea.declic.ro/petitions/demiterea-judecatoarei-cristina-coarna-pentru-grav-abuz-in-serviciu

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție până la încheierea cercetării a judecătoarei Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila, cea care a motivat plasarea în arest la domiciliu a unui bărbat acuzat că a sechestrat și violat o fetiță de 13 ani, prin faptul că faptele nu ar fi de o gravitate atât de mare cât să fi generat reacție din partea societății civile.

„Cu majoritate, admite sesizarea din oficiu. În temeiul dispoziţiilor art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, din oficiu, dispune suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila până la finalizarea procedurii disciplinare ce face obiectul lucrarii Inspecţiei Judiciare nr.21-568. Cu majoritate, în temeiul dispoziţiilor art.481 alin.(1) din Legea nr.317/2004 republicată stabileşte un termen de 5 zile pentru efectuarea verficărilor prealabile în lucrarea nr. 21-568.Cu opinie separată în sensul respingerii sesizării din oficiu privind suspendarea din funcţie a doamnei Cristina Coarnă, judecător în cadrul Judecătoriei Brăila în temeiul art.52 alin.(1) teza a-II-a din Legea nr.317/2004 republicată, ca inadmisibilă. Cu opinie separată în sensul respingerii reducerii, din oficiu, a termenului de efectuare a verificărilor prealabile în lucrarea Inspecţiei Judiciare nr. 21-568”, se arată în decizia CSM.

În funcție de concluziile Inspecției Judiciare, judecătoarea ar putea fi sancționată cu reducerea salariului sau chiar cu excluderea din magistratură.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...