Pro integrare

Kevin, copilașul luat de către autoritățile Italiene a ajuns astăzi în România

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Povestea lui Kevin a început in urma cu 18 luni, mai exact pe data de 07.03.2019 când autoritățile din Italia au decis că acesta trebuie luat cu forța de lângă mamă și bunică pentru a fi dat în grija asistenților sociali italieni (nu intrăm în detaliile care au dus la această decizie întrucât va face obiectul unei plângeri penale).
Familia lui Kevin a depus nenumărate plângeri, atât la tribunal cât și la serviciile sociale, însă asistenții sociali printr-un comportament total arogant au depus multe eforturi și construit diverse situații în încercarea lor de a îndepărta copilul de familia care nu renunța la el. Ținând cont de faptul că Kevin ducea o viață liniștită și nu era expus niciunui risc, nu doar că au contestat această decizie, dar timp de 18 luni au dus o bătălie la propriu cu birocrația Italiană. Asistenții maternali au făcut tot posibilul pentru a împiedica reintegrarea lui Kevin în sânul familiei. Aceștia au interzis membrilor familiei cu excepția bunicii lui Kevin orice interacțiune cu Kevin, inclusiv aceea de a putea  schimba o simplă vorbă cu acesta. Acest lucru este ilegal chiar și pentru legislația Italiană, astfel că a fost un drum anevoios, plin de piedici și greutăți.

Comunității diaspora.ro i-a fost cerut ajutorul de către familia disperată evident nu am rămas indiferenți.
In soluționarea problemei a intervenit prompt echipa consulară din cadrul Consulatului General al României la Torino care a oferit suport atât tehnic legal cât și uman!
Au fost 18 luni în care familia lui Kevin venea în Italia la fiecare 2 săptămâni pentru a-l putea vedea și îmbrățișa.Un efort economic uriaș care a pus la grea încercare această familie.
Ar fi multe de povestit despre întâmplările familiei din ultimele 18 luni. 4 ore de mers zilnic pe jos pentru cele 30 de minute în care puteau vedea copilașul, mii de lacrimi vărsate și bataia de joc la care au fost supuși de către autoritățile locale Italiene. Implicit asistenții sociali ai orașului Loano din provincia Savona care au dat dovadă de dispreț, lipsă de transparență și colaborare pe lângă legătura de rudenie dintre responsabilul serviciilor sociale din Loano și “asistenții maternali” care au luat custodia lui Kevin.
Luminița, angajată în România, în cadrul societății IDEA RELAX LEATHER din Aninoasa a beneficiat de suportul necondiționat al patronilor de origine Italiană. Cu toate că aceasta nu era prezentă la locul de muncă, îi achitau integral atât salariul cât si taxele aferente, pe lângă suportul moral oferit și incurajările acestora pentru a da posibilitatea familiei de a continua lupta cu statul Italian!

Kevin în Avionul spte România

Mulțumirile noastre se îndreaptă echipei consulare ale Consulatului General al României la Torino. Echipă care a fost alături de familia lui Kevin nu doar prin suportul legal oferit ci și la nivel uman fiind în permanent contact cu familia.
Tot chinul suportat în ultimele 18 luni a luat sfârșit astăzi, copilul a fost dat înapoi în grija familiei.
Kevin a aterizat astăzi pe aeroportul din Timișoara și a călcat pentru prima oară pământ românesc, unde își va începe noua viață alături de familie!

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Comunitatea Diaspora.Ro stă la dispoziția oricărui cetățean român care se regăsește într-o situație de necesitate.

Multumiri Speciale

Consulatului General al României la Torino

Președintelui comisiei românilor de pretutindeni Senatorul Viorel Badea

Administrației Societății Comerciale IDEA RELAX LEATHER din Aninoasa prin persoanele Vito Chehu Max și Tommaso, implicit “fetelor de la birouri” cum am fost rugați de către bunica lui Kevin să menționăm!

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...