Klaus Iohannis a comunicat Ursulei von der Leyen că un Guvern demis nu mai are legitimitatea numirii unui Comisar European.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, că îi va spune Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, că nu va accepta o propunere de comisar european din partea unui guvern demis. Președintele României a avut o întâlnire de 30 de minute cu președintele Comisiei Europene, după care a anunțat pe Twitter că ”a fost o întâlnire foarte bună”

„O să mă opun ferm la așa ceva, pentru că un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă o propunere în numele României pentru viitorul comisar european… N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.
Klaus Iohannis a spus că nominalizarea pentru comisar european trebuie făcută de guvernul nou instalat.

Vino alaturi de noi!

Acest website NU folosește reclame.
Toate legăturile externe sunt verificate.
Comunitatea Diaspora.Ro "NU" are aparteneță Politică și nici nu acceptă reclame sau fonduri de la partidele Politice!
Ne poți susține activitatea
AICI ,

[cosmin]

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cmentariile sunt închise