Ultimate magazine theme for WordPress.

Klaus Iohannis a comunicat Ursulei von der Leyen că un Guvern demis nu mai are legitimitatea numirii unui Comisar European.

29

Klaus Iohannis a declarat, joi, la sosirea la Consiliul European, că îi va spune Ursulei von der Leyen, președinta Comisiei Europene, că nu va accepta o propunere de comisar european din partea unui guvern demis. Președintele României a avut o întâlnire de 30 de minute cu președintele Comisiei Europene, după care a anunțat pe Twitter că ”a fost o întâlnire foarte bună”

„O să mă opun ferm la așa ceva, pentru că un guvern care a fost demis de drept în Parlamentul României nu poate să facă o propunere în numele României pentru viitorul comisar european… N-o să discut despre nume de posibile propuneri, dar îi voi spune că nu pot să accept ca un guvern demis să facă o propunere care să fie și acceptată”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.
Klaus Iohannis a spus că nominalizarea pentru comisar european trebuie făcută de guvernul nou instalat.
[post]
[cosmin]