Pro integrare

Lănțișoarele cu floarea soarelui, simbolul persoanelor cu dizabilități ascunse

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nu multi cunosc semnificația 𝗯𝗲𝗻𝘇𝗶𝗶 𝗰𝘂 𝗳𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲𝗮-𝘀𝗼𝗮𝗿𝗲𝗹𝘂𝗶.

Kim Baker, o tânără mamă care are un copil cu autism a decis să crească atenția asupra acestor lănțișoare care le pot face viața mai ușoară persoanelor care suferă de astfel de boli. Aceasta a povestit cum lănțișorul ei cu floarea soarelui i-a ajutat copilul în aeroport, când plecau în vacanță.

Femeia a postat o imagine în care apare alături de fiul și de soțul ei, iar alături de fotografie a spus și cât de util i-a fost lănțișorul în călătorie.

Proiect sponsorizat de catre Departamentul Romanilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Cordonul cu floarea-soarelui nu este vreun nou trend, inițiat de cine știe ce pseudo-influencer. Este un simbol folosit preponderent în locurile aglomerate (gări, aeroporturi, etc) pentru a alerta discret personalul că un pasager poate avea nevoi speciale.
Dacă vedeți o mamă ce poartă acest simbol în hypermarket să zicem, ținând de mână un copil, aceasta poate însemna că micuțul suferă, spre exemplu, de autism. Un lucru banal, acela de a aștepta la o coadă, poate fi imposibil de înțeles pentru un copil cu acest sindrom.
Mesajul meu este că dacă vedeți pe cineva care poartă un însemn vizibil cu floarea-soarelui, rețineți că acea persoană sau de cine este însoțită poate avea un handicap ascuns, fizic sau mental.
Poate după ce ai citit acest sfat, îi vei lăsa în fața ta la rând. Sau poate le vei oferi puțin mai mult spațiu. Sau mai multă înțelegere.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...