Laura Codruța Kövesi

O mica trecere in revista a unei persoane care a primit respectul lumii, si care este ironizata de un anumiti Politicieni Romani care nu sunt in stare nici sa isi aminteasca orasul sau tara in care sunt in vizite oficiale si care tocmai in mod ironic, nu este sustinuta in functia de Procuror General European de catre actualul Guvern, acesta sustinand un candidat al Frantei care mai ulterior s-a retras din cursa.
Laura Codruța Kövesi
Nascuta pe data de  15 mai 1973 inSfântu Gheorghe
Pocuror român care a ocupat funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018.
Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României.
La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României.
Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.
La 6 aprilie 2016, procurorii DIICOT au anunțat că doi cetățeni israelieni – Weiner Ron și Geclowicz David – au fost arestați pentru transfer neautorizat de date informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice într-o presupusă tentativă de intimidare a procurorului șef DNA, Laura Codruța Kövesi.

Premii, decorații, onoruri

2007: „Certificat de apreciere pentru recunoașterea eforturilor speciale și contribuției superioare la responsabilitățile de aplicare a legii de către United States Secret Service” atribuit de Directorul Secret Service al S.U.A.
2008: Premiul „Cybercrime Fighter Award”, atribuit de compania McAfee, S.U.A.
2011: „Certificat de apreciere pentru recunoașterea eforturilor speciale și a contribuției superioare la responsabilitățile de aplicare a legii de către United States Secret Service” atribuit de Directorul Secret Service al S.U.A.
2011: Decorația „Ofițer al Ordinului Național al Meritului” oferită de președintele Franței.
2012: Ordinul Național „Steaua României” – în grad de Cavaler – de la președintele Traian Băsescu.
2014: Premiul „Femei curajoase din România” din partea Ambasadei SUA.
2015: Premiul Grupului pentru Dialog Social (GDS)
2016: Premiului „Europeanul Anului” 2016, oferit de Reader’s Digest.
2016: Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei pentru lupta împotriva corupției din România.
2016: Legiunea de Onoare din partea Republicii Franceze prin intermediul ambasadorului Franței la București, François Saint-Paul. El a arătat că această distincție a fost oferită pentru devotamentul în lupta împotriva corupției, pentru contribuția la construcția societății, dar și pentru „extraordinarul curaj” în această luptă.
2019: A fost aleasă de Facultatea de Drept a Universității Harvard pe lista celor 21 de personalități cu contribuții semnificative în domeniile drept și justiție.
De maine L.C.Kövesi va fi numita Procuror General European.
Pe de o parte avem o persoana foarte desteapta si premiata cu cele mai inalte distinctii la nivel Mondial,  iar de cealalta parte avem personaje care nici cu hartia in fata nu stiu sa pronunte corect cuvintele dar care o arata cu degetul pe L. C. Kovesi.
Mult respect pentru aceasta Femeie, simbol al Romaniei.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More