​Vaccinarea împotriva gripei este posibilă, începând de astăzi, 17 ianuarie, și în mai multe farmacii autorizate de Ministerul Sănătății în cadrul unui program pilot, a anunțat Colegiul Farmaciștilor din România, marți, într-un comunicat de presă.

Colegiul Farmaciștilor a anunțat și ce pași trebuie să urmeze o persoană care vrea să-și facă vaccinul antigripal, într-o farmacie.

Aceasta trebuie:

să consulte lista farmaciilor autorizate

să se programeze telefonic

să solicite recomandarea medicală de vaccinare antigripală fie medicului de familie, fie unui alt medic specialist, dacă în anii anteriori au fost cel puţin o dată vaccinaţi împotriva gripei sezoniere

să se prezinte la data programării cu recomandarea medicală în farmacia autorizată

să achiziţioneze vaccinul antigripal în vederea administrării acestuia.

Lista completă a farmaciilor în care se vaccinează antigripal poate fi accesată și pe site-ul Colegiului Farmaciștilor din România www.colegfarm.ro, precum și pe site-ul www.serviciifarmaceutice.ro. 

Lista poate fi descărcată mai jos. Deocamdată, pe ea nu figurează nicio unitate din Constanța.

Secretarul general al Colegiului Farmaciştilor din România, Florina Bonifate, a subliniat că „farmaciile care s-au înscris în programul pilot, autorizate să efectueze vaccinare antigripală, pun la dispoziţia pacienţilor toată infrastructura şi expertiza necesară pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”.

Lista farmaciilor este în continuă completare pe măsură ce se eliberează autorizațiile speciale și farmaciile își pun la punct logistica necesară.

Recomandare: Lista medicamentelor antitermice, antiinflamatoare, antivirale pentru gripă disponibile în prezent în România

The post Lista farmaciilor unde se poate face vaccinarea antigripală. NICIUNA din Constanța appeared first on .

Diaspora Ro