Pro integrare

Lituania interzice accesul persoanelor provenite din România, măsura este evaluată săptămânal

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministerul Afacerilor Externe informează că Lituania a hotărât ca, începând de, luni, 13 iulie, să interzică accesul cetățenilor români. Măsura este reevaluată săptămânal în funcție de evoluția situației epidemiologice din România

“Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în țara de reședință, precum și alte categorii specifice de persoane, potrivit informațiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania -https://urm.lt/default/en/important-covid19”, arată MAE, într-un comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice +370 68573238.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor proveniți din România consultarea următoarelor pagini de internet ;
http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro și www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și alerte de călătorie.

Românii care sosesc, de joi, în Olanda trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Austria nu dă voie cetățenilor români pe teritoriul său, decât în situația în care au test negativ de COVID-19, nu mai vechi de 4 zile, tradus în germană sau engleză.

De asemenea, alte zece țări europene pun condiții sau restricționează circulația românilor: NorvegiaFinlanda, Malta, Estonia, Letonia, Irlanda, Slovenia, Slovacia, Danemarca, Marea Britanie.

Pentru a afla informații despre posibilitatea de a călători în spațiul european, poate fi consultat site-ul RE-open EU, care are și variantă în limba română. Aici pot fi găsite informații despre situația dintr-o posibilă destinație, dacă este vorba despre o țară membră a Uniunii Europene, plus Elveția și Norvegia, țări care fac parte din Spațiul Schengen.

Lista pusă la dispoziție de MAE cu țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de COVID-19.  AICI

[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...