Loverboy – Cheia succesului pentru traficul de persoane (I)

Faptul că în 2021, tinerii români nu știu ce este un loverboy este de-a dreptul îngrijorător pentru foarte mulți activiști anti-trafic, deoarece fiecare activist în domeniu trebuie să explice individual rolul, scopul și modul în care se manifestă un astfel de personaj atunci când vrea să își inlantuiasca victima.

De la șantaj emoțional, la violență, manipulare psihologică, toate acestea sunt etapele prin care trece o victima pusă sub vizorul unui astfel de loverboy.

Orice tânăr pe care unul dintre capii unei astfel de rețele îl consideră suficient de abil în artă manipulării poate deveni un loverboy, dar nu orice loverboy ajunge în punctul în care să aibă parte de privilegiile și pază unei rețele, deoarece în caz de nepotrivire a acestuia cu rețeaua, el va fi pus să comită o serie de infracțiuni care diferă de traficul uman, scopul fiind obținerea unui mandat de arestare pe numele acestuia.

Motivele nepotrivirii pot fi ,,gură spartă” a tânărului care se apucă să discute cu ,,tovarășîi” de la bloc despre ,,combinațiile” lui, panică pe care și-o ia în caz că o patrula de poliție supune ,,echipa” la o verificare de rutină în trafic, neliniștea și lipsa ,,astamparului” atunci când el ajunge să aibă sentimente pentru o față care este destinată traficului, dar mai ales pentru deprinderea dependenței de stupefiante dinaintea traficării victimei destinată respectivului loverboy.

Dacă la începutul relației, un loverboy pare căzut din Răi, în timpul relației până la pasărea victimei în rețea poate ajunge în punctul în care să își terorizeze victima până în pragul suicidului.

Scopul?

Manipularea victimei până în punctul acceptării despărțirii pentru a fi preluată de către un membru mai mare în ,,grad” din rețea sau pasarea ei directă în trafic.

Cum?

Foarte simplu!

Oamenii, dacă la începutul relației văd că partenerul este un om bun, sufletist, atent la nevoile lor vor face tot posibilul o dată cu schimbarea bruscă și brutală a partenerului să facă în așa fel încât să readucă omul bun și sufletist în relație, exact că la început.

Dacă într-o relație normală acest lucru s-ar putea întâmplă în urmă unor discuțîi amiabile, în relația cu un loverboy acesta va începe să pună condiții care mai de care mai greu de îndeplinit, până va ajunge să ii ceară victimei direct să se prostitueze.

Totuși până la acel moment, victima, în caz că este elevă va fi pusă să absenteze, să fure bani de la părinți, să se certe cu profesorii, cu cea mai bună prietenă și tot felul de astfel de cerințe menite să destabilizeze relațiile victimei cu apropiații.

Va urma…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: