Mafia lemnului – Tiberiu Bosutar a fost bătut de către pădurari și mai apoi amenințat în ambulanță de către un purtător de cuvânt

Hoții de lemn au ajuns să-și apere hoția cu pumnul și toporul . agresarea fizică a unei echipe de reporteri ( Mihai Dragolea ) și a unui activist de mediu ( Tiberiu Bosutar ) , ieri , în Bucovina , este încă o zală din lanțul care ține România subjugată în hoție , corupție și incompetență .
ORICE ACȚIUNE ȘI ORICE DEMERS împotriva acestei cangrene care mănâncă pădurile României trebuie salutată și susținută .
TĂCEREA , NE FACE PE TOȚI COMPLICI !!
Pe 30 Septembrie , comunitatea diaspora.ro este invitată să susțină în fața Comisiei pentru petiții a European Parliament ( PETI ) , cauza unei petiții depuse în 2019 care cere MODIFICAREA LEGISLATIEI EUROPENE ASTFEL ÎNCÂT , PE ETICHETA ORICARUI PRODUS DIN LEMN SĂ APARĂ ȘI ȚARA ȘI ZONA DE PROVENIENȚĂ A LEMNULUI .
Sigur că nu e poate cea mai bună și necesară acțiune , dar cu siguranță e una folositoare , pentru că astfel , putem “lovi” marii procesatori de lemn din România ( care profită de slăbiciunea statului român și a sistemului legislativ și cumpără masiv lemn exploatat ilegal ) acolo unde-i doare cel mai tare , la livrări și la vânzări , pentru că în Occident , cumpărătorul avizat și informat sancționează practicile și comportamentul ilegal/imoral .
ORICE SUGESTIE , ORICE SPRIJIN , ORICE AJUTOR SUNT BINEVENITE ȘI NECESARE .
Ne puteți contacta la adresa de mail contact@diaspora.ro
………
– menționăm că până la aceasta oră , am contactat oficial toți europarlamentarii români și am primit UN SINGUR răspuns și acela negativ .
– am primit în schimb promisiunea susținerii din partea Grupului Verzilor , prin intermediul unor europarlamentari din alte state europene.
– chiar și o distribuire , ne poate ajuta. dacă nu vom reuși să obținem o rezoluție din partea Parlamentului European , măcar vom incerca să readucem în atenția opiniei publice europene , problema defrișărilor ilegale din România.

DOCUMENT – Petiția diaspora.ro privind protecția pădurilor se va discuta la Bruxelles în data de 30.09.2021

Mafia lemnului din România pare a fi de neoprit. In timp ce Guvernul României a dat prioritate absolută pentru câștigarea alegerilor interne din PNL, în România mafia lemnului continuă să facă legea.

În joc sunt foarte mulți bani care provin din tăierile abuzive de masă lemnoasă.

Reamintim faptul că pădurarii care își fac treaba cinstit, riscă să fie uciși, cum s-a întâmplat deja în țara noastră!

Mulți activiști, care luptă pentru combaterea acestui fenomen ajung într-un fel sau altul la spital cum s-a întâmplat și cu Tiberiu Bosutar ieri seară.

In timp ce Tiberiu documenta fapte penale, a fost atacat și bătut de către mai mulți pădurari care înțeleg de cuviință că ăsta este rolul lor în societatea românească.

Reamintit faptul că pe data de 30.09.2021, comunitatea Diaspora.ro a fost chemată să își susțină proiectul depus la UE pentru protejarea padurilpr României!

 

Sursa video NewsBucovina

 

Activistul de mediu sucevean Tiberiu Boșutar, a fost atacat, joi după amiaza, în zona Dornelor unde se afla împreună cu doi jurnaliști care filmau un documentar internațional despre tăierile ilegale de pădure.

A declarat într-un interviu pentru News Bucovina din ambulanță că a fost „atacat și bătut de sistem”.

El a povestit că a fost chemat alături de jurnaliști, de către un localnic și că au decis să nu intre în fondul forestier fără proprietarul și silvicultorul.

„Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns, pentru că avem o suspiciune. Este vorba despre silvicultorul care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci de persoane. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a mai declarat Tiberiu,  a mai menționat faptul că aceștia au distrus toate echipamentele jurnaliștilor.

Potrivit acestuia, unul dintre jurnaliști, incercand sa scape de loviturile atacatorilor, a căzut într-o râpă și a reușit să fugă, dupa care a și sunat la 112.

Tiberiu a vorbit de ironia situației: „Mă cheamă localnicii, mă îndrumă agenții economici și mă bat silvicultorii”.

Boșutar nu a vrut să spună cine l-a atacat pentru că i s-a transmis că îi este cunoscută familia și unde stă, dar că atacatorii sunt cunoscuți de polițiști.

„Mi-au spus că dacă scot o vorbă vin peste mine la Moldovița”, a spus Boșutar.

„Cel care m-a bătut cel mai tare le-a spus polițiștilor că data viitoare mă leagă de mașină și mă trage până rămâne doar piciorul”, a completat activistul de mediu.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: