Romanii din afara granitelor

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

De curând a avut loc o întâlnire între reprezentanții primăriei,  prefectul capitalei și USLiștii din Romprest. Din discuțiile avute reiese faptul că cei din Romprest,  au promis că NU vor mai șantaja, nu vor mai umfla facturile și nu vor mai face curățenie “fictivă”.

Din partea PSD ului am văzut o implicare masivă împotriva primarului sectorului 1 de când a inceput criza Romprest.

În România sunt probleme grave dar Politicienii noștri, pe banii statului, strâng semnături pentru a o demite pe Clotilde Armand di  funcția de PRIMAR ALES!

Clotilde Armand – continuăm cu procesul pentru rezilierea contractului 

Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1 pentru că astăzi la prefectură a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1 iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare.
De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă.

Cine conduce Romprest și legaturile cu PSD
În anul 2014, Dragoș Dobrescu, unul dintre cei mai puternici investitori din imobiliare, a cumpărat împreună cu Radu Budeanu, publisherul Cancan, participația de 43% pe care fondul de investiții britanic o avea în Romprest. Totodată, Romprest implementează un proiect cofinanțat prin POSDRU numit„ șanșa pentru siguranța viitorului”, în valoare de 14.203.100 lei.

Firma Detaco din Canada deține 42,7% din acțiunile Romprest iar numele lui Flo­rian Walter apare în legătură cu firma Detaco.
În mai 2014, Florian Walter a fost cercetat într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani. Potrivit acuzării, în perioada 2012 – 2013 firma Romprest ar fi fost implicată într-un lanț de tranzacții comerciale fictive al căror rol era fie de a reduce baza de impozitare, fie de a beneficia de returnări ilegale de TVA.

În mai 2015, Tribunalul Prahova a ridicat parțial măsura popririi asupra sumelor de bani pentru plata drepturilor salariale, a taxelor către bugetul de stat și a altor cheltuieli pentru derularea activităților în condiții normale de lucru.
În ziua în care Tribunalul Prahova emitea mandat de arestare în lipsă pe numele lui Florian Walter, adică vineri, 15 mai, același magistrat de la la aceeași instanță ridica, la cererea Romprest, parțial măsurile asiguratorii dispuse de procurorii DIICOT Ploiești pe 5 mai asupra conturilor firmei.

Astfel, judecătorii au decis că poprirea sumelor de bani care urmează să fie încasate de SC Romprest Service de la clienții săi se va face doar în limita sumei totale de 62.396.583,76 lei.

Ridică măsura popririi asupra sumelor de bani, în lei sau valută, datorate S.C. Compania Romprest Service S.R.L. de către clientul Primăria Sector 1 București”, se mai arată în decizia Tribunalului Prahova.

De asemenea, instanța a obligat băncile unde firma are conturi să elibereze lunar S.C. Compania Romprest Service S.R.L., sumele de bani necesare pentru plata drepturilor salariale și a contribuțiilor către bugetul de stat aferente acestora, precum și sumele de bani necesare pentru desfășurarea activității societății, constituite din: plata combustibilului necesar autocamioanelor și autospecialelor de salubritate, plata polițelor de asigurare pentru autocamioanele și autospecialele de salubritate, plata taxelor de depozitare a gunoaielor la rampele de gunoi municipale, plata contravalorii consumabilelor esențiale, plata ratelor lunare de leasing pentru utilajele folosite pentru ridicarea gunoiului stradal, eliberarea urmând a se face în baza documentelor justificative și a situației de cheltuieli prezentate unităților bancare de S.C. Compania Romprest Service S.R.L.

Fostul acționar majoritar al Romprest, Florian Walter, a fugit din țară, aflându-se, potrivit unor surse, în Cuba.

Se pregătesc contractele

Inițial, ordonanța DIICOT Ploiești din 5 mai dată în dosarul lui Florian Walter prevedea „instituirea popririi asupra sumelor de bani existente sau care urmează să alimenteze toate conturile bancare, în lei și în valută, deschise de S.C. Compania Romprest Service S.R.L., la următoarele unități bancare (…)”, fiind enumerate toate băncile unde firma avea conturi. În această formă procurorii indisponibilizau practic orice sumă de bani ceea ce ar fi dus într-un final la blocarea activității firmei.

Ori dosarul DIICOT îndreptat împotriva fostului acționar al societății Florian Walter a venit în contextul în care în piața de specialitate este cunoscut că în mai multe zone din țară, inclusiv București, se pregătesc licitațiile pentru contractele de salubrizare, domeniu unde firma este unul din cei mai importanți jucători.

Cum ceilalți mari jucători din domeniu, cum ar fi Rosal-ul lui Silviu Prigoană sau Urban, au serioase probleme financiare, Romprest devine mare favorit la a acumula noi contracte publice.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030