Romanii din afara granitelor

Maia Sandu este prima femeie președinte a R. Moldova

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Astfel, pentru lidera PAS, Maia Sandu, au votat 943.486 de cetățeni, ceea ce constituie 57,75%, transmite Știri.md.

Pentru candidatul independent, Igor Dodon, au votat 690.139 de cetățeni, echivalentul a 42,25% din alegători.

Maia Sandu a câștigat detașat și în diasporă. Peste 243.000 de cetățeni, adică 92,94%, au preferat să o voteze în turul II de scrutin. Igor Dodon a acumulat 7,06% în străinătate, fiind preferat de 18.498 de alegători.

Diaspora.ro amintește că, în turul doi de scrutin, alegerile se declară valabile indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

În cazul în care ambii candidați obțin același număr de voturi, se consideră ales candidatul care a întrunit mai multe voturi în primul tur de scrutin.

Pentru organizarea celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial numărul celor 2.143 secții de votare a rămas același: 2004 pe teritoriul țării, incluzând 42 de secții pentru locuitorii din stânga Nistrului și 139 în afara Republicii Moldova.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Pentru turul II al alegerilor prezidențiale au fost tipărite peste 3,6 milioane buletine de vot, dintre care peste 671.000 au fost distribuite secțiilor de votare din afara țării.

 

sursa Stiri.md

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030