Romanii din afara granitelor

Marea Britanie – COVID-19: Noua tulpină de coronavirus se răspândește mai repede decât varianta anterioară, avertizează oamenii de știință din guvern

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Speculațiile spun că sâmbătă ar putea fi convocată o conferință de presă pentru a anunța noi îndrumări privind călătoriile în perioada festivă.

Consilierii științifici i-au avertizat pe miniștri că cred că noua variantă a COVID-19 se răspândește mai repede decât tulpinile anterioare, spune Sky News.

Se așteaptă ca grupul consultativ SAGE să fie convocat luni pentru a elabora o serie de recomandări privind modul în care restricțiile de nivel 3 ar putea fi consolidate în lumina transmisibilității crescute a noii tulpini.

Însă, potrivit rapoartelor din Telegraph și The Sun, miniștrii superiori s-au întâlnit vineri până târziu pentru a discuta dacă este posibil să trebuiască luate măsuri mai rapid.

Ambele ziare sugerează că acest lucru ar putea include restricții de călătorie impuse în sud-estul și Londra, cu o conferință de presă pentru a anunța astfel de măsuri care ar putea avea loc încă de sâmbătă.

Guvernul nu a emis încă niciun răspuns la rapoarte.
Se înțelege că consilierii științifici ai guvernului nu văd nicio dovadă că noua tulpină provoacă boli mai grave sau ar fi rezistentă la vaccinurile actuale.

Cu toate acestea, există îngrijorarea că anunțul de vaccinuri eficiente în ultimele săptămâni ar fi putut avea un impact negativ asupra respectării normelor, inclusiv a cerințelor de autoizolare.

Un membru al panoului consultativ științific a declarat mai devreme Sky News că sistemul de niveluri existente din Anglia nu pare a fi eficient în prevenirea creșterii cazurilor și ar fi prevăzut măsuri mai stricte.

Profesorul John Edmunds a spus: „Cred că va trebui să ne uităm la aceste măsuri și, probabil, să le strângem, chiar o vom face. Este un lucru oribil de spus, dar suntem într-o poziție destul de dificilă”.

Identificarea „noii variante” a COVID-19 – despre care se crede că provoacă răspândirea mai rapidă în sud-est – a fost anunțată săptămâna aceasta de secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Au fost găsite peste 1.000 de cazuri de tulpină, „predominant în sudul Angliei”, a declarat domnul Hancock Camerei Comunelor.
El a spus că noua variantă s-a răspândit mai repede decât tulpina existentă de coronavirus și se crede că alimentează „creșterile exponențiale foarte accentuate” în cazurile din sud-est.

Dar el a căutat să minimizeze temerile, spunând că în prezent nu există dovezi că noua variantă nu va răspunde la vaccinurile COVID-19 care vor fi lansate în toată țara.

Și, a spus el, nu există „în prezent nimic care să sugereze că această variantă este mai susceptibilă de a provoca boli grave”.
Secretarul pentru sănătate a declarat că rata rapidă a noii răspândiri ar putea însemna că această variantă devine cea mai dominantă la nivel național.

"Cel mai bun mod de a-l descrie este imaginați-vă un stejar uriaș și apoi o ramură mică care se desprinde de acel copac. Apoi acea ramură devine trunchiul principal și artera principală a acelui copac", a explicat el.

El a adăugat că oamenii de știință guvernamentali studiau noua variantă la instalația sa din Porton Down.

Un purtător de cuvânt al primului ministru a declarat că nu poate să comenteze imediat despre rapoartele privind o potențială întărire de urgență a restricțiilor.

Johnson a declarat vineri că speră că Anglia nu va trebui să intre într-un al treilea blocaj după Crăciun, așa cum un număr de experți au avertizat că este posibil.

Articolul in engleza AICI.

**

Citeste si: ITALIA – Tragedie pe A21. Cetateni romani: doi morti si doi raniti

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030