Marea Britanie distruge un milion de monede bătute special pentru a marca Brexit-ul în toamna acestui an

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

 

Autoritatile din Marea Britanie s-au pregatit pentru Brexitul din aceasta toamna inclusiv cu monede personalizate. Acum, de vreme ce iesirea tarii din UE se amana, banii respectivi trebuie topiti. Si nu vorbim despre cateva monede, ci despre nu mai putin de un milion.

Britanicii si-au facut o traditie din a bate monede de 50 de pence tematice pentru a marca momentele importante din istoria natiunii lor.

Spre exemplu, exista monede heptagonale de 50 de pence lansate pentru a aminti de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Si sunt monede din acelasi tip create pentru a o comemora pe scriitoarea Beatrix Potter.

In acelasi spirit, Marea Britanie a batut aproximativ un milion de monede de 50 de pence pentru a marca iesirea tarii din UE, pe 31 octombrie 2019.

Dupa ce premierul Boris Johnson a cerut o amanare a Brexitului pana la finele lui ianuarie 2020, insa, autoritatile n-au gasit alta solutie decat sa inceapa sa topeasca monedele pregatite pentru Brexitul din aceasta toamna, cu data inscriptionata.

Monetaria britanica anuntase deja ca produce astfel de monede, dar nu a transmis niciodata clar cate anume avea de gand sa faca. Abia marti, pe 19 noiembrie, un purtator de cuvant al Monetariei a recunoscut ca e vorba despre un milion de monede de 50 de pence pentru Brexit.

Purtatorul de cuvant n-a dat informatii nici despre costul de productie al monedelor, nici despre costul de distrugere al acestora. Dar a recunoscut ca toate aceste costuri vor fi acoperite cu bani publici, din taxele britanicilor.

Vino alaturi de noi!


Alătură-te echipei și grupului nostru de Facebook
Este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More