Pro integrare

Marea Britanie, măsuri fără precedent! Persoanele infectate cu COVID-19 care nu respectă regulile, arestate

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Marea Britanie se pregăteşte să ia, de săptămâna viitoare, noi măsuri împotriva epidemiei de coronavirus, după ce aproape 800 de britanici au fost infectaţi cu coronavirus, iar 11 persoane au murit.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Astfel, persoanele infectate suspectate că ar putea răspândi virusul, ar putea fi arestate, „pentru o perioadă limitată de timp”, dacă acest lucru va fi necesar pentru a le opri să răspândească virusul.

„Am adoptat o serie de măsuri pentru a da Guvernului puteri sporite, inclusiv posibilitatea de a interzice adunările publice şi de a oferi compensaţii firmelor afectate de coronavirus. Noile reguli vor fi publicate săptămâna viitoare”, a declarat o un oficial britanic.

Nu este clar ce adunări vor fi interzise. Cel mai probabil, premierul britanic va lua decizia de a fi anulate toate acele adunări de peste 500 de oameni, urmând exemplul Scoţiei. Asta înseamnă că turnee precum Wimbledon nu vor mai avea loc.

În ciuda faptului că adunările publice vor fi interzise, şcolile vor rămâne deschise pentru a nu îi obliga pe părinţi să îşi ia zile libere ca să stea cu copiii.

Autorităţile au pregătit noi măsuri după ce s-a ajuns la concluzia că, dacă numărul de cazuri de infectare creşte alarmant, spitalele ar putea fi obligate să nu mai acorde tratament persoanelor grav afectate.

Astfel, ventilatoarele repartizare în prezent celor aflaţi într-o stare gravă putea fi distribuite persoanelor care au şanse mai mari de supravieţuire.

Totodată, pentru a preveni răspândirea virusului, autorităţile înceacă să determine tot mai multe companii să îşi lase angajaţii să lucreze de acasă.

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...