Marea Britanie – Planul de a permite traficul din Marea Britanie ar putea veni în câteva ore, spune Franța

Franța declară că lucrează la un plan pentru “a se asigura că circulația din Marea Britanie poate fi reluată” – după ce a interzis călătoriile, inclusiv transportatorii de marfă.

Ministrul Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat că discuțiile între membrii UE vor avea loc în câteva ore pentru a “stabili un protocol solid de sănătate” care ar putea începe deblocarea portului Dover.

El a adăugat că prioritatea va fi “protejarea cetățenilor noștri și a concetățenilor noștri”.

london-coronavirus

Camioanele sunt parcate în Kent, fără nicio modalitate de a traversa Canalul Mânecii cu trenul sau feribotul, în urma apariției unei noi tulpini de coronavirus despre care Boris Johnson a spus că ar putea fi cu până la 70% mai transmisibilă decât cele existente.

Prim-ministrul va organiza o conferință de presă la Downing Street luni după-amiază, și înainte de aceasta reuniune a comitetului de urgență al guvernului cunoscut sub numele de COBRA în încercarea de a evita restrictiile de Crăciun.

Pe ordinea de zi a miniștrilor care urmează să discute se află aprovizionarea cu alimente și medicamente, gestionarea traficului, controalele la frontieră și vaccinurile.

Aceștia vor vorbi, de asemenea, despre angajamentul cu țările UE și impactul local asupra porturilor, precum și despre testarea la frontieră.
Tim Rycroft de la Food and Drink Federation a declarat că “nu există niciun motiv să fie preocupat de cumpărători în acest moment” dar și-a exprimat speranța că actuala perturbare gravă este un “semnal de alarmă care ne amintește de fragilitatea acestor lanțuri de aprovizionare”.

Un număr tot mai mare de țări interzic călătoriile din Marea Britanie din cauza temerilor legate de noua tulpină a coronavirusului.

Franța a mers cu un pas mai departe prin restricționarea transportatorilor timp de 48 de ore – în timp ce majoritatea celorlalți i-au scutit să continue comerțul însoțit în mișcare.
Dl Djebbari a apărat decizia, scriind pe Twitter că “de fiecare dată” granițele franceze sunt deschise “ni se spune că ucidem oameni”, în timp ce “ori de câte ori o țară face ceva mai mult decât noi, ni se spune că suntem lax”.

Iar ministrul europei a adăugat: “Nu am fost niciodată printre cei care au spus că virusul s-a oprit la frontiere. Suntem pragmatici, protectori. A trebuit să luăm o măsură de precauție și de urgență”.

Gravitatea noii tulpini de coronavirus a fost subliniată de prof. Andrew Hayward, un om de știință care face parte din Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent al guvernului Regatului Unit.

“Dacă un vaccin a fost cea mai bună veste – și încă este în această pandemie – atunci aceasta este cea mai proastă veste pe care am avut-o până acum”, a declarat el pentru Sky News. “Trebuie să strângem randurile pentru a opri răspândirea acestei tulpini.”
Prof. Hayward a adăugat că Regatul Unit “ar trebui să ia propriile noastre măsuri pentru a opri călătoriile internaționale – acesta ar fi cel mai responsabil lucru de făcut”.

Au existat un număr record de cazuri zilnice COVID-19 în ultimele zile, ceea ce a dus la inasprirea a regulilor de Crăciun.

Anterior, secretarul britanic al transporturilor, Grant Shapps, a insistat că haosul de călătorie nu va afecta distribuția vaccinului COVID-19, care este importat din Belgia.

**

Citeste si: Sute de români, șoferi de TIR, dar și turiști sunt blocați în trafic, la traversarea Canalului Mânecii, dinspre Marea Britanie spre Europa

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: