Pro integrare

Masacrul mormonilor din Mexic: cartelurile de droguri ucid femei și copii. Unii au ars de vii

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Nouă mormoni americani, 6 copii, inclusiv doi bebeluși și trei femei, au fost uciși brutal într-o ambuscadă în Mexic.
Unele dintre victime au murit sub focuri de armă, altele arse de vii

Poliția nu are nicio îndoială:
„Au fost cartelurile de droguri”, autori ai unei violențe fără precedent consumate într-o zonă de frontieră dintre statele Chihuahua și Sonora, în Rancho de La Mora, în nordul Mexicului.
Cu un motiv încă de confirmat, cu contururile care asigură o „expediție punitivă” împotriva familiei Mormon LeBaron, comisă ani de zile în lupta și denunțarea criminalității.
Există deja precedente și chiar ministrul securității, Alfonso Durazo a trebuit să facă un pas înapoi, după ce a presupus că victimele au fost confundate de traficanți de droguri pentru membrii unei bande rivale.
Nu-i așa, masacrul a trei femei și șase copii, în timp ce alți șase au fost răniți și duși la spitalul din Tucson (Arizona), este un carnaval conștient.
Ucigașii cartelului știau că trag la civili.
Ambuscada au fost condusa din trei mașini, 200 de cutii de cartuș găsite de Politie, în diferite locații.

Acest lucru este confirmat de mărturia unuia dintre copiii care au supraviețuit, care a povestit despre uciderea uneia dintre mame care au coborât din mașină cu mâinile în sus.
„Au împușcat-o oricum – a spus Lenzo Widmar- știau că este vorba de femei și copii “, a vorbit un membru al comunității mormone american-mexicane implicate.
Masacrele au avut loc în diferite locuri, explică Widmar.
Femeile și copiii lor plecaseră cu trei SUV-uri din comunitatea din La Mora, în statul Sonora din nordul Mexicului, una dintre ele, Maria Ronita LeBaron, s-a dus în Arizona pentru a-l duce pe soțul ei la aeroport.
Celelalte două femei trebuiau să o însoțească pentru o bucată de drum, chiar dacă mergeau la o nuntă în statul chihuahua din Mexic.
Mașina lui LeBaron a avut o problemă și convoiul s-a întors la La Mora.
Când au plecat cele trei femei, mașina LeBaron a fost ultima.
Această mașină, un Chevrolet Tahoe, a fost atacată chiar în afara satului San Miguelito, în statul Sonora.
Atacatorii au ucis femeia și cei patru copii ai ei, inclusiv gemenii in varsta de șase luni, apoi au dat foc vehiculul.
La aproape 18 kilometri spre est, în statul Chihuahua, SUV-ul Suburban a fost găsit cu cadavrele lui Dawna Langford și fiii săi în vârstă de trei și unsprezece ani.
Alți copii care erau la bord au reușit să scape.

Members of the Lebaron family watch the burned car where part of the nine murdered members of the family were killed and burned during an gunmen ambush on Bavispe, Sonora mountains, Mexico, on November 5, 2019. – US President Donald Trump offered Tuesday to help Mexico “wage war” on its cartels after three women and six children from an American Mormon community were murdered in an area notorious for drug traffickers. (Photo by STR / AFP)

Cel de-al treilea vehicul, un alt SUV Suburban, era situat la un kilometru și jumătate la est de granița de stat Chihuahua, cu corpul lui Christine Langford Johnson .
Era un membru al familiei, Julian Le Baron (un activist care a publicat un articol în Dallas Morning News în 2010 prin care îi îndemna pe mexicani să se opună crimei organizate) să o găsească. “Am găsit-o pe Christina, era în afara mașinii, cu fața în jos, ucisă.
Copilul ei era încă în viață.
” Un văr al lui Christine, Leah Staddon , a spus că copilul, în vârstă de doar șase luni, a fost găsit în viață pe podeaua mașinii.
Trei persoane au fost arestate sub acuzația de participare la masacru.
Familia LeBaron:
Victimele masacrului aparțineau tuturor familiei LeBaron, legată de o comunitate mormonă, numită Colonia LeBaron, stabilită în nordul Mexicului cu zeci de ani în urmă.
Este o comunitate formată din urmașii mormonilor care au fugit din Statele Unite în secolul al XIX-lea, după ce au fost persecutați pentru tradiții și poligamie (aceasta din urmă a fost desființată de Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Zilele din Ultima Zilă în 1890, ed .).
Printre ei ar fi și catolici. Inițial, grupul „schismatic” al mormonilor s-a „detașat” după ce mormonii au început să suprime poligamia.
Printre misiunile lor a fost și denunțarea violenței cartelului de droguri.
De fapt, comunitatea fusese deja vizată de cartelurile de droguri mexicane.
Erick LeBaron fusese răpit cu cererea de răscumpărare.
Atunci, colonia a decis să nu plătească eliberarea, pentru că ar încuraja doar alte răpiri.
În cele din urmă , Erick a fost eliberat, dar luni mai târziu, fratele său Benjamin, care condusese campania pentru eliberarea sa, a fost ucis.
Cumnatul lui Benjamin a murit și el prin moarte violentă. În 2010, Julian LeBarona publicat un articol în Dallas Morning News, în care le solicita mexicanilor să se opună crimei organizate.
El însuși, la radioul mexican a trebuit să povestească evenimentele și amenințările tragice pe care le-a primit familia sa în ultimii ani.
“Acestea sunt consecințele”, a spus bărbatul pentru BBC.
În trecut, Colonia LeBaron a cerut permisiunea de a-și crea propria forță de securitate.


Donald Trump: “Gata să dea o mână împotriva narcosilor”
“O familie minunată și prieteni din Utah au sfârșit în mijlocul unei ciocniri între două carteluri de droguri care au tras, ducând la uciderea multor mari americani, inclusiv copii, și unii lipsesc.
Dacă Mexicul are nevoie sau necesită ajutor împotriva acestor monștri, Statele Unite sunt gata, dispuse și capabile să se implice și să facă treaba rapid și eficient.”
Astfel pe Twitter președintele american a scris:

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -


Președintele mexican:
Mexicul nu are nevoie de președintele american , Andrés Manuel López Obrador, i-a răspuns lui Donald Trump, care pe Twitter a sugerat trimiterea forțelor americane pentru combaterea cartelelor de droguri responsabile pentru masacrul mormon.
“Mexicul este gata să lucreze cu FBI-ul atâta timp cât independența acestuia este respectată și nu cred că vom avea nevoie de intervenție străină”, ​​a spus Obrador.
Câteva ore mai târziu, Obrador a spus că l-a sunat pe Trump la telefon pentru a vorbi despre actul tragic al sângelui și că și-a trimis condoleanțele rudelor și prietenilor victimelor prin președintele american.
“I-am mulțumit pentru disponibilitatea sa de a ne ajuta și i-am informat că instituțiile din Mexic lucrează pentru a face dreptate”, a răspuns el pe Twitter.


Masacrul vine la câteva săptămâni după războiul dezlănțuit de cartelul Culiacán pentru a-l elibera pe Ovidio Guzman , fiul lui Chapo, șeful traficului de droguri condamnat la închisoare pe viață în SUA, arestat de poliția mexicană. Guvernul a trebuit să renunțe și să-l elibereze pe tânărul scion pentru a evita un război intern.

[post][cosmin]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...