Membru AMVVD a ajuns în semifinala de la Eurovision Romania 2022

„Trăiești viața așa cum îți dorești și înveți din fiecare lecție. Asta am făcut eu de câțiva ani buni. Am intrat în Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie-Izvorâtorul de Mir” și, de atunci, le sunt ambasador. M-am atașat de ei și îi iubesc pentru că stiu ce înseamnă armata. Am în neam mulți militari, iar sora și cumnatul meu sunt veterani în Armata Americană. Alături de ei, de multe ori îndrăznești mai mult sau mai puțin, dar de fiecare dată îți dorești să fii un om împlinit. Te regăsești în alte povești de viață și-ai spune uneori că sufletul tău se potrivește perfect cu sufletele acestor oameni”, spunea Dan Helciug pentru diaspora.ro, anul trecut după spectacolul AMVVD de Ziua Drapelului.

 

Era alături de un militar ce abia se întorsese din teatrul de operații Afganistan, președintele sucursalei AMVVD Iași – Cătălin Dobrea-, pe altul încă îl aștepta să vină să-l salute. A fost alături de ei de când a aflat că vor pleca. Cerea mereu să știe dacă au dat vreo veste de acolo, din teatrul de operații, era conectat la toate știrile legate de Afganistan și urmărea ce se întâmpla. Voia să stie că ei sunt bine. 

De Ziua Drapelului a fost la Târgu Neamț pentru a se putea întâlni cu veteranii din AMVVD. Era felul lui de a le spune cât de mult îi pasă. 

 

Au urmat și alte întâlniri și a făcut tot posibilul ca la Young Veterans Fest (n.n. – ce a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere al AMVVD, de la Mănăstirea Dealu) să le fie alături. A cântat cu drag până seara târziu, chiar si la focul de tabără, alături de toți cei prezenți. 

 Astăzi am văzut că membrul de onoare al AMVVD Dan Helciug a intrat în semifinala Eurovision România 2022 ce va avea loc pe 12 februarie, la Bucuresti.  

Are un drum lung și greu de parcurs, dar alături de el sunt militarii veterani de la asociație si nu numai. Îi are alături pe toți membrii AMVVD și familiile acestora, în frunte cu președintele asociației Marius Apostol. 

Am vrut să aflăm și părerea celor de la asociatie și am contactat telefonic un prieten vechi al lui, vicepreședinte AMVVD, care ne-a declarat: „Da, așa este! Este membru de onoare al AMVVD de mai bine de cinci ani. Ambasadorul nostru DAN HELCIUG s-a lăsat convins să participe anul acesta la Eurovision și, iată, acum a ajuns în semifinală. De când a intrat în asociație, de peste cinci ani, l-am tot rugat și acum am reușit să-l convingem. Era păcat să nu participe, are toate calitățile și nu întelegeam de ce nu facea ceva și pentru el. Ne-a fost aproape mereu și ne este foarte drag. Ne-a compus imnul asociației și ni l-a cedat, cu toate drepturile. A făcut tot ce a putut să fie alături de militarii care plecau în teatru de operații. Chiar și pe pandemie, online, le-a fost alături oferindu-le câteva clipe de relaxare înainte de misiune. Acum, toți membrii AMVVD din țară și de peste hotare, pentru că avem și patru sucursale în afară: Londra, Brescia, Strasburg, Germania, îl vom susține așa cum el ne-a susținut pe noi. Împreună suntem mai puternici! Ce pot să vă mai spun, îl așteptăm să ne explice ce l-a determinat să intre cu această melodie și cum de ne-a ascultat și pe noi, dar până atunci îi spunem ce i-au spus și alții „Great song, wonderful voice, amazing talent!”

Puteți asculta aici piesa calificată în prima etapă a semifinalei: https://www.youtube.com/watch?v=F4t-gUkI-dk&list=PLxO8-C91Lp904771aYwWhyZkEKQ1rl8qa&index=17

Comentarii (0)
Adaugá comentariu