Pro integrare

Merkel plănuiește să preia controlul asupra combaterii pandemiei de la landurile federale pentru a impune noi restricții

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Cancelarul german Angela Merkel intenționează să preia controlul asupra combaterii pandemiei de Covid-19 de la landurile federale pentru a impune noi restricții în zonele cu o incidență ridicată a infectărilor, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin, scrie Reuters.

Guvernul federal ar urma să introducă proiectul de legislație în acest sens săptămâna viitoare. Potrivit unei surse Reuters, acesta ar include măsuri obligatorii în regiunile cu peste 100 de noi infecții la 100.000 de locuitori în decurs de 7 zile.

Atâta timp cât incidența se păstrează sub 100 pe parcursul unei săptămâni, landurile vor putea păstra controlul asupra măsurilor implementate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Măsurile antiepidemice variază de la o regiune la alta în Germania datorită sistemului federal descentralizat al acestei țări. În unele regiuni oamenii pot merge la cumpărături atât timp cât au un test negativ pentru COVID-19, în timp ce în altele magazinele sunt închise.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Unele zone, ca de exemplu Berlin, au interzis adunările publice pe timp de noapte în timp ce altele, ca Saarland, au permis funcționarea restaurantelor și berăriilor cu servire la terasă.

Merkel și câțiva lideri regionali au făcut apel la un nou lockdown național scurt, perioadă în care autoritățile să vaccineze cât mai multe persoane.

Datele publicate astăzi de Institutul Robert Koch arată că numărul de noi contagieri a crescut cu 25.464 în 24 de ore, comparativ cu 3.576 de cazuri raportate vinerea trecută, acesta avertizând însă că datele ar putea fi distorsionate în urma weekendului prelungit de Paște.

Editor : I.C

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...