Mesaj de interes național.

Greenpeace

Avem o problemă: pădurile României dispar într-un ritm amețitor! Mai exact, vreo 6 terenuri de fotbal în fiecare oră, cu complicitatea celor care ar trebui să le protejeze. Vedem zilnic pe șoselele României camioane burdușite cu lemn furat, citim săptămânal știri despre pădurari uciși sau despre personaje în funcții-cheie care își fac averi din exploatarea abuzivă a pădurilor. Nu mai putem să așteptăm!

Dragă Roman,
Pentru că autoritățile nu mai răspund la altceva, a sosit momentul să ieșim în stradă. Pădurile trebuie să fie o prioritate și pentru noul Guvern, și pentru noul Președinte. De ei depinde însuși aerul pe care îl respirăm, așa că trebuie să-i facem să oprească distrugerea pădurilor!
Rezolvăm ceva doar dacă ieșim suficent de mulți în stradă, iar pentru asta avem nevoie de implicarea ta. Alătură-te marșului nostru și ajută-ne să salvăm pădurile României!
Uite ce poți face și tu pentru a ne ajuta să ducem mesajul la cât mai multă lume:
🌲Dă un share protestului și folosește hashtag #MarsulPentruPaduri ! Dacă adaugi și un îndemn personal, prietenii tăi vor fi mult mai dispuși să participe.
🌲Înregistrează un video prin care transmiți mesajul tău de mobilizare celor care te urmăresc! Poți să le spui ce vrei tu, în stilul tău, iar dacă ai nevoie de niște direcții din partea noastră, iată-le:

  • Povestește despre relația ta cu pădurea, fie că e o amintire din copilărie sau una mai recentă. Ai mai vizitat de curând pădurea aceea? Mai există sau a fost rasă de pe fața pământului?
  • Formulează problema: pădurile dispar într-un ritm fără precedent și, cu ele, viața sălbatică pe care o adăpostesc, ecosisteme extrem de valoroase, sate măturate de viituri sau acoperite de alunecări de teren.
  • Ce crezi că putem să facem pentru a opri acest fenomen?

🌲Folosește rama asta pentru poza de profil și devino ambasador al Marșului pentru Păduri!

Dacă încă nu te-am convins să participi, uite câteva date care sigur o vor face:
💥În perioada 2008-2012, o treime din tăierile din pădurile României erau ilegale: 18 milioane mc lemn tăiat legal + 9 milioane tăiat ilegal = 27 mc lemn care dispar anual din pădurile României.
💥În perioada 2013-2018, la fiecare copac tăiat legal, altul era doborât ilegal. Cu toate acestea, Ministerul Apelor și Pădurilor nu oferă date oficiale și nu are nicio explicație pentru zecile de milioane de copaci dispăruți.
💥În fiecare oră, dispar în medie 3-5 hectare de pădure, echivalentul a 6-10 terenuri de fotbal. În ritmul acesta, România pierde în economia neagră peste 5 miliarde de lei pe an.
💥Din codrii care acopereau cândva peste 80% din teritoriul țării au mai rămas doar frânturi. Chiar și așa tot mai găzduim două treimi din pădurile seculare ale Europei.
💥Mai avem doar 27% din teritoriu împădurit, față de 33% media UE. Se taie în ritm accelerat, iar capacitatea de regenerare a pădurii nu mai face față.
💥Un arbore fixează de-a lungul vieții cam 20 de tone de carbon din atmosferă. În același timp, produce în fiecare an circa 118 kg de oxigen, suficient pentru ca doi oameni să respire.
Duminică, 3 noiembrie, de la ora 18:00, vom fi în Piața Universității din București pentru a cere oprirea tăierilor ilegale. Vino la Marșul pentru Păduri și dă-le de veste și prietenilor tăi!

Împreună pentru păduri,
Alexandru Oprița
Digital campaigner Greenpeace România
Greenpeace este o organizație independentă, prezentă în peste 55 de țări, care acționează pentru a schimba atitudini și comportamente cu scopul de proteja și conserva mediul înconjurător și pentru a promova pacea. Pentru a-și păstra independența Greenpeace nu acceptă donații de la guverne, partide politice sau companii, ci se bazează mai ales pe contribuții de la persoane fizice. Susține activitatea noastră în România: Donează aici! 
» Vezi politica de confidențialitate aici. » Dezabonare

[post]
[cosmin]

supporter

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

%d bloggers like this: