Romanii din afara granitelor

Migranții din Siria, ciocniri la frontieră. Borrell convoacă Consiliul de Externe al UE

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a convocat pentru săptămâna viitoare, la cererea Greciei, o ședință extraordinară a Consiliului miniștrilor de externe al UE pentru a discuta situația apărută la granița dintre Grecia și Turcia și în Siria .

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

Un nou val de migranți, cel puțin 2.000, inclusiv femei și copii, au ajuns la granița dintre Turcia și Grecia pentru a încerca să traverseze Europa, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat deschiderea frontierelor.
Migranții, inclusiv sirienii, afganii și irakienii, au venit din Istanbul de-a lungul câmpurilor până la trecerea frontierei Pazarkule de la Istanbul.
Grecia a blocat aproape 10.000 de migranți care au încercat să intre în granița turcă după ce Ankara și-a deschis granițele.
O sursă guvernamentală o raportează. “De la orele 06:00 de sâmbătă până la orele 06:00 în această dimineață, 9.972 de imigranți ilegali au fost împiedicați să intre în zona Evros”, a declarat referindu-se la regiunea din nord-est de-a lungul graniței cu Turcia. Frontex, agenția europeană de control al frontierelor, a crescut nivelul de alertă la toate frontierele UE cu Turcia.
Acest lucru a fost declarat într-o declarație în care se specifică faptul că Frontex, la cererea Greciei, a dispus deja trimiterea altor echipamente tehnice și bărbați în țara care se confruntă cu valuri de migranți din Turcia.
Sursa Ansa.it
[post]

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030