Ultimate magazine theme for WordPress.

Migranții din Siria, ciocniri la frontieră. Borrell convoacă Consiliul de Externe al UE

102

Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, a convocat pentru săptămâna viitoare, la cererea Greciei, o ședință extraordinară a Consiliului miniștrilor de externe al UE pentru a discuta situația apărută la granița dintre Grecia și Turcia și în Siria .

Un nou val de migranți, cel puțin 2.000, inclusiv femei și copii, au ajuns la granița dintre Turcia și Grecia pentru a încerca să traverseze Europa, după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat deschiderea frontierelor.
Migranții, inclusiv sirienii, afganii și irakienii, au venit din Istanbul de-a lungul câmpurilor până la trecerea frontierei Pazarkule de la Istanbul.
Grecia a blocat aproape 10.000 de migranți care au încercat să intre în granița turcă după ce Ankara și-a deschis granițele.
O sursă guvernamentală o raportează. “De la orele 06:00 de sâmbătă până la orele 06:00 în această dimineață, 9.972 de imigranți ilegali au fost împiedicați să intre în zona Evros”, a declarat referindu-se la regiunea din nord-est de-a lungul graniței cu Turcia. Frontex, agenția europeană de control al frontierelor, a crescut nivelul de alertă la toate frontierele UE cu Turcia.
Acest lucru a fost declarat într-o declarație în care se specifică faptul că Frontex, la cererea Greciei, a dispus deja trimiterea altor echipamente tehnice și bărbați în țara care se confruntă cu valuri de migranți din Turcia.
Sursa Ansa.it
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.