Ultimate magazine theme for WordPress.

Mihai Chirica si “metaforele”

26

M.Chirica explica ceea ce a vrut el sa spuna cand a folosit expresia „congolezii, somalezii, sirienii și alte națiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi”

Declaraţiile sale au fost o metaforă, susţine Mihai Chirica. Acesta a explicat că ştie că nu este corect din punct de vedere Politic, dar că a vrut să tragă un semnal de alarmă privind investiţiile în educaţie.

Cine este Mihai Chirica?

În 2012, acesta s-a înscris în Partidul Social Democrat, filiala Iași, pe listele caruia a si fost ales consilier localm iar mai apoi viceprimar in Iasi. Dupa suspendarea primarului de la acea vreme in mai 2015, M. Chirica a fost ales să asigure interimatul funcției de primar iar apoi a fost ales primar la alegerile din 2016, fiind al 64-lea primar al municipiului Iași. În februarie 2013, în calitate de viceprimar sub administrația lui , Mihai Chirica a susținut acțiunile de tăiere a aliniamentului de Tei din centrul orașului Iași și înlocuirea acestuia cu arbuști japonezi pitici, determinând proteste în rândul societății civile și comunității universitare locale și naționale.  M.Chirica a fost unul dintre acei PSD-isti care au avut curajul sa il confrunte pe Dragnea spunandui in nenumarate randuri ca greseste si a si cerut demisia ministrului de Justitie de la acea vreme Florin Iordache.

In august 2017 Mihai Chirica a confirmat calitatea de inculpat în dosarul „Skoda” instrumentat de procurorii DNA. Acesta este suspectat că ar fi semnat caietul de sarcini la achiziționarea a patru autovehicule pentru Poliția Locală Iași dar mașinile au fost folosite în scop personal de către apropiați ai lui Chirica.

 In 2018, Mihai Chirica a fost exclus din PSD.

Citeste si:  PNL - Acum 5 luni luau decizia de a nu accepta in partid membrii altor partide

Mihai Chirica se afla in atentia Agentiei Nationale pentru Integritate care ii verifica acestuia averea.

 

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.