Mihai Dragolea, jurnalistul atacat în Suceava anunță dezvăluiri despre Mafia lemnului

Mihai Dragolea, unul din cei doi jurnaliști cărora le-a fost pusă viața în pericol acum o săptămână în timp ce faceau un reportaj despre tăierile ilegale, (aceștia au fost agresați și amenințați cu moartea dacă povestesc prin ce au trecut) anunță pe pagina sa de facebook că în scurt timp, împreună cu cei de la Recorder, au intrat în posesia a mai multor probe care atestă fenomenul încâlcit și mafiot ce a stat în spatele violențelor suferite.

MIHAI Dragolea – Nu ne lasam!!!!

Acum o saptamana plecam din Suceava dupa ce am fost atacat in padure incercand sa documentez impreuna cu Radu Constantin Mocanu si Tiberiu Bosutar practici forestiere ilegale care ne pun in pericol ecosistemele nationale, totul in cadrul unui proiect mai amplu de film documentar.

La o saptamana dupa acest eveniment plec iar din Suceava, m-am intors aici acum 2 zile si am incercat impreuna cu Alex Nedea si David Muntean de la Recordersa aflam motivele atacului…cat de mare e furtul daca merita asumarea unor asemenea riscuri. Ne-a iesit si ii vom expune pe hoti si corupti prin reportaje si documentare. Multumesc pentru ceea ce faceti baieti!

Ideea e sa nu ne lasam intimidati de penalii astia obositi care nu dau doi bani pe natura sau lege. O sa revenim si o sa intram si in alte zone distruse de interesele meschine si penale ale mafiei padurilor!!

Vreau sa va multumesc tuturor care ne-au transmis ganduri bune. Ciprian Gal de la Greenpeace Romania ne-a ajutat enorm sa gestionam acest caz si sa-l facem vizibil, esti foarte tare frate si ma bucur ca te avem aproape. Colegii mei de la Dela0.ro imi asigura spatele si imediat ma trimit inapoi pe teren cu o noua camera, Diana Oncioiu si Vlad Stoicescu facem mega echipa. Multumim Declic pentru sprijin!

La final vreau sa spun ca misiunea si hotararea de a face film documentar prin care speram sa aducem o schimbare e alimentata de producatoarea Monica Lazurean Gorgan. Radu Mocanu, un prieten foarte bun, e motorul acestui demers cinematografic si ma bucur ca lucram impreuna. Ma bucur ca am filmat alaturi de activistul Tibi Bosutar, omul asta muta muntii pentru a opri hotia si a salva padurea.

Pare-se ca natura are multi aliati, asa ca pazea mafia padurilor, venim dupa tine!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: