Romanii din afara granitelor

Austria:Modificările făcute privind ridicarea restricțiilor de călătorie

Controalele anterioare de la frontieră vor fi înlocuite cu echipe mixte mobile formate din poliție și autorități sanitare, care efectuează controale aleatorii în apropierea frontierei. În cursul controlului, este posibil ca persoanele care sunt oprite să trebuiască să dovedească faptul că nu provin dintr-o țară care continuă să fie supusă restricțiilor de intrare

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Viena (OTS/BMSGPK) Agenția de presa Austria și Ministerul Sănătății:- în conformitate cu anunțul guvernului federal, controalele la frontieră legate de Corona și restricțiile de intrare pentru statele vecine Germania, Liechtenstein, Elveția, Slovacia, Slovenia, Republica Cehă și Ungaria au fost ridicate de astăzi, 4 iunie 2020. Acest act exclude frontiera cu Italia sau intrarea din Italia, unde se efectuează în continuare controale la punctele de trecere a frontierei. Modificările necesare în regulamentele de intrare ale ministrului sănătății și în regulamentele de control la frontiera ale ministrului de interne au fost anunțate ieri.

Noul regim de intrare – aplicabil atât călătoriilor terestre, cât și celor aeriene – prevede că persoanele care își au reședința provizorie sau reședința obișnuită într-o țară vecină (cu excepția Italiei) sunt scutite de restricțiile de intrare si nu necesita prezentarea uni  test PCR. În cazul intrării, austriecii sau persoanele care au reședința în Austria nu trebuie să fie plasate într-o carantină la domiciliu timp de 14 de zile. Cetățenii cu reședința obișnuită în Austria, care călătoresc în țările vecine (cu excepția Italiei) și se întorc din această țară în Austria, nu mai necesită un certificat de sănătate sau nu mai trebuie să intre în carantină acasă.
Pentru intrarea din toate celelalte țări in Austria, regulamentul anterior se aplică în continuare și este nevoie de un certificat de sănătate, care să dovedească faptul că un test PCR pentru SARSV-2 este negativ. Prezentul certificat nu trebuie să fie mai vechi de patru zile. Intrarea din aceste țări este posibilă și fără certificat de sănătate dacă acestea intră într-o carantină la domiciliu auto supravegheată timp de 14 de zile. Acest lucru este valabil în special pentru persoanele care doresc să intre în Austria din țări care nu sunt limitrofe sau Italia. Mai precis, acest lucru înseamnă că, dacă ați fost în Croația de exemplu și va întoarceți în Austria prin Slovenia, un certificat de sănătate sau o carantină de 14 de zile la domiciliu este încă necesară în acest moment.
Controalele anterioare de la frontieră vor fi înlocuite cu echipe mixte mobile formate din poliție și autorități sanitare, care efectuează controale aleatorii în apropierea frontierei. În cursul controlului, este posibil ca persoanele care sunt oprite să trebuiască să dovedească faptul că nu provin dintr-o țară care continuă să fie supusă restricțiilor de intrare în ultimele 14 de zile sau trebuie să prezinte un certificat de sănătate iar dacă este cazul, pot fi obligați sa facă o carantină la domiciliu cu auto-monitorizare.

Noile cerințe legale de intrare sunt disponibile:
www.sozialministerium.at
[post]

Sursa: APA sozialministerium

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030