Pro integrare

Ministerul Sănătății dă vina pe un coordonator DSU și pe managerul spitalului pentru evacuarea pacienților de la Foișor

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Ministerul Sănătății transmite, într-un comunicat de presă, că evacuarea pacienților de la spitalul Foișor, unde zeci de pacienți, unii dintre ei operați recent, au fost scoși din spital și trimiși acasă vineri seara, s-a făcut sub coordonarea DSU. De asemenea, ministerul susține că managerul spitalului a fost informat încă de dimineață despre „iminența” transformării în unitate COVID-19, însă a dat avizul la ora 19.

În comunicatul de presă, ministerul precizează că a avizat evacuarea și transformarea unității în spital COVID-19 pentru că „situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică”.

„Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi. Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București. Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București. Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul spune că era o decizie necesară.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

„Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.”, precizează minsterul.

De asemenea, ministerul Sănătății spune că evacuarea a fost făcută într-un mod „regretabil”.

„Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Editor : R.K.

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...