Pro integrare

România:Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ”condamnă ferm actele de violenţă din ultima perioadă”

BUCUREŞTI | Scris de News.ro, Departamentul Social

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

”Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a solicitat Poliţiei şi celorlalte structuri competente aflate în subordinea sau în coordonarea MAI, o mobilizare cât mai activă şi o cât mai bună cooperare în menţinerea şi restaurarea ordinii de drept. Totodată, a cerut să fie intensificate acţiunile de combatere a actelor de violenţă gravă, precum şi a grupărilor infracţionale. În acest sens, se impune adaptarea echipelor de intervenţie la necesităţile din teren, creşterea prezenţei şi vizibilităţii, în special, în zonele cu grad ridicat de periculozitate, din cauza elementelor infracţionale”, a transmis, duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit sursei citate, minitrul Marcel Vela ”condamnă ferm actele de violenţă din ultima perioadă”.

”Siguranţa tuturor cetăţenilor este prioritară. Chiar dacă, de la începutul acestui an, eforturile efectivelor MAI au fost concentrate pe aplicarea măsurilor impuse de instituirea stării de urgenţă, respectiv a stării de alertă în contextul pandemiei de COVID-19, au rămas în atenţie şi celelalte acţiuni şi activităţi specifice muncii de poliţie. Pentru eficienţa dorită, se impune colaborarea între toate instituţiile administraţiei publice locale/ centrale. De asemenea, încurajăm cetăţenii de bună credinţă să coopereze cu forţele de ordine în vederea identificării celor care comit sau participă la comiterea de acte de violenţă sau care se sustrag de la răspunderea în faţa legii”, a mai transmis MAI.

Instituţia a transmis cetăţenilor că ”structurile MAI vor depune toate eforturile legale pentru prevenirea şi combaterea faptelor care pun în pericol siguranţa şi chiar viaţa oamenilor”.

În ultimele zile mai multe evenimente cu violenţă s-a petrecut în ţară.

Astfel, un bărbat din Mehedinţi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ucis cinci persoane şi care a fost eliberat din penitenciar după 25 de ani, a incendiat o fată de 17 ani, aceasta fiind în stare critică în spital.

Nouă bărbaţi cu vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore în urma unui conflict de stradă care a avut loc sâmbătă, într-un cartier din Craiova. Alte patru persoane care au participat la scandal sunt căutate de poliţişti deoarece se sustrag cercetărilor.

Poliţiştii au continuat cercetările în dosarul deschis după ce zeci de persoane au participat, în seara de 4 iunie, la o bătaie cu bâte, săbii şi în cadrul căreia s-au tras focuri de armă, în oraşul Murgeni din judeţul Vaslui, localitate declarată zonă specială de siguranţă publică în urma acestui conflict.

Oficialii IGPR au anunţat că scandalul a pornit de la un conflict conjugal în care au fost implicate, ulterior, familiile celor doi soţi.

Conform IGPR, de la începutul anului, au fost destructurate peste 100 de grupări criminale.

Pe larg NEWS.RO

[post]

- Comunitatea Diaspora -

Sursa: news.ro
Prin intermediul news.ro

- Advertisement -

Comentarii
Loading...