Ministrul de Interne surprins la UNTOLD, în spațiu închis fără mască, în timp ce discută despre respectarea regurilor anti Covid-19

Îl rugăm pe d.nul Prim Ministru Florin Cîțu, să ia act de această situație și să ceară pedepsirea vinovaților.

Regurile par a fi făcute pentru muritorii de rând. Ministrul de interne Lucian Bode a mers și el, alături de Emil Boc și alți stimați membrii PNL din echipa Primului-ministru la UNTOLD pentru a face câteva poze și a publica evident pe pagina oficială a Ministerului de interne despre această vizită.

Totul ok am putea spune, un ministru implicat în viața de zi cu zi,  doar că acest ministru, cu toate că ocupă funcția cea mai înaltă în Ministerul de Interne, nu dă doi bani pe regurile impuse la nivel național de către Guvernul din care face parte, privind folosirea obligatorie a măștii în spațiile închise.

Din poza de mai sus se poate vedea clar cum Ministrul de interne discută de la o distanță relativ mică cu mai multe persoane,  niciunul dintre aceștia având masca pusă.

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) precizează, că persoanele care nu poartă mască în spaţiile închise stabilite prin Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pot fi sancţionate cu amendă între 500 şi 2.500 de lei, iar scopul autorităţilor nu este de a sancţiona cetăţenii, ci de a limita răspândirea COVID-19.

“Persoanele care nu respectă obligaţia de a purta mască în spaţiile menţionate pot fi sancţionate contravenţional în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicată în Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020) raportat la art. 65 lit. h, respectiv ‘nerespectarea de către persoane fizice a măsurilor individuale de protecţie a vieţii’ se sancţionează cu amendă între 500 de lei şi 2.500 de lei”, informează GCS, răspunzând unei întrebări a cetăţenilor.

GCS aminteşte că purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie de vineri în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise, potrivit anexei “Măsuri de prevenire şi control a infecţiilor aplicabile pe durata stării de alertă“, ataşată Hotărârii nr. 24 a CNSU.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: