Pro integrare

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion: Victimele infracţiunilor, cu precădere minorii, trebuie să primească toată atenţia statului

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În cadrul noii reuniuni a Grupului de Lucru privind problematica victimelor infracțiunilor a participat și ministrul Justiției, Stelian Ion.

„Încă de la preluarea mandatului de ministru am urmărit să reorientăm atenția statală și către victime, cu precădere cele minore, nu doar către infractori. Copiii reprezintă categoria cea mai expusă la riscul victimizării. Numeroase grupe de infracțiuni îi vizează în mod direct; trecerea printr-o astfel de traumă influențează decisiv întreaga lor dezvoltare. Este încurajator că am făcut progrese în pregătirea măsurilor necesare pentru îmbunătățirea protecției victimelor. Ne continuăm demersurile, în acord cu rolul asumat voluntar de coordonare și intermediere a dialogului în domeniu”,  a transmis Stelian Ion

La întrunire au participat reprezentanți ai instituțiilor statului – Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliției Române, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației și Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” – ai mediului academic, precum și ai organizațiilor neguvernamentale.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Reamintim că acest grup de lucru are ca obiective identificarea și implementarea măsurilor de îmbunătățire a protecției victimelor infracțiunilor, pe baza cooperării între instituțiile cu responsabilități în domeniu. Discuțiile au avut ca punct central victimele minore ale infracțiunilor contra integrității și libertății sexuale.

Între subiectele din agenda întrunirii au fost perspectivele de realizare a formării profesionale specializate pentru cei implicați în interacțiunea cu victimele – de la lucrătorii de poliție, la psihologi și asistenți sociali, posibilele soluții de adaptare a structurilor de poliție în funcție de realitățile constatate pe bază de analize, aspecte aferente expertizelor medico-legale în cazurile de abuz sexual comis asupra minorilor.

Sursa Foto: just.ro

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...