România se află în fața unui an important și complicat, cu multe provocări. Guvernul și parlamentarii ar trebui să aibă două mari priorități în următoarea perioadă, consideră constănțeanul Mircea Banias, parlamentar PNL. Este vorba despre legile educației și despre măsurile pentru stimularea absorbției fondurilor europene.

„Adoptarea acestor măsuri permite modernizarea accelerată a României: printr-un sistem de educație adaptat cerințelor timpului și prin fonduri de dezvoltare care să fie puse la dispoziția comunităților.”, a declarat liberalul.

Aceste priorități nu pot fi însă urmărite dacă nu există stabilitate politică.

„PNL consideră, de asemenea, că România are de traversat un an extrem de complicat. De aceea, apelul către partenerii din Coaliție este de a menține stabilitatea politică și de guvernare, într-un context regional care amenință, in continuare, securitatea țării.”, a mai spus Mircea Banias.

Declarațiile sale sunt cu atât mai interesante cu cât la finalul lunii mai ar trebui să aibă loc rotația la guvernare, iar PSD ar trebui să preia, conform protocolului, funcția de premier de la PNL.

The post Mircea Banias, PNL: Principalele priorități ale perioadei următoare sunt legile educației și atragerea fondurilor europene appeared first on .

Diaspora Ro