Mircea Marian – Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene: ”Nu îi insultați pe români!”

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) i-a adresat o scrisoare președintelui desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

In randurile scrise se solicită o revenire asupra deciziei acceptării controversatei PSD-iste Rovana Plumb pe post de comisar european, enumerând multiplele motive pentru care această slugă a infractorilor PSD nu se califică, din punct de vedere al pregătirii și al calității umane, pentru o astfel de demnitate europeană.

”I-am scris azi, în nume personal, doamnei Ursula von der Leyen (asistenților dânsei, o adresă de email a dânsei nefiind de găsit) în legătură cu decizia de a accepta ca Rovana Plumb să reprezinte România în viitoarea Comisie Europeană (scrisoarea trimisă doamnei von der Leyen este în engleză):

  • Stimată doamnă Ursula von der Leyen
  • Decizia dumneavoastră de a accepta ca doamna Rovana Plumb să fie viitorul comisar european desemnat de România este o insultă la adresa a sute de mii de români care, în perioada 2017-2018, au manifestat împotriva corupției regimului Liviu Dragnea.
  • Acceptând-o pe doamna Plumb pentru funcția de comisar european, le transmiteți românilor că viitoarea Comisie Europeană tolerează marea corupție din România și este de acord cu modul în care PSD a distrus sistematic legislația anticorupție și instituțiile de impunere a legii.
  • După cum sper că știți, parchetul național anticorupție a cerut, în septembrie 2017, începerea urmăririi penale împotriva doamnei Plumb, într-un dosar în care mai mulți demnitari ai statului român erau acuzați au contribuit ca o întreagă insulă să devină, de facto, moșia lui Liviu Dragnea. Camera Deputaților a respins însă solicitarea parchetului anticorupție, împiedicând cercetarea faptelor doamnei Plumb.
  • În ultimii ani, numeroși demnitari PSD au scăpat de urmărirea penală, punându-se sub protecția imunității. Practic, demnitarii PSD au abuzat de protecția oferită de imunitatea parlamentară și s-au situat deasupra legii. Doamna Plumb, care a ocupat mai multe funcții importante în PSD, cu acceptul și susținerea lui Liviu Dragnea, a contribuit activ, în ultimii ani, la distrugerea statului de drept și accentuarea corupției.
  • Dacă decizia de promovare a doamnei Plumb este, pentru dumneavoastră, un mod de a promova egalitatea de șanse, vă spun, că, dimpotrivă, este un semnal negativ dat către milioane de femei din România, femei care și-au construit cariera prin muncă onestă și studii temeinice. Cariera doamnei Plumb se întemeiază doar pe slujirea necondiționată a unor infractori, începând cu fostul premier Adrian Năstase – care a stat la pușcărie pentru corupție – și terminând cu Liviu Dragnea, care este acum la închisoare, tot pentru corupție.
  • Sper, deci, să reveniți asupra deciziei de a accepta ca doamna Plumb să fie comisar european. Dacă o veți accepta, nu cred că veți mai fi îndreptățită, moral, să solicitați României sau oricărei alte țări din UE să combată corupția.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More