Romanii din afara granitelor

[model declarație] Italia – cele 3 zone de risc , care sunt acestea și regurile stabilite pentru fiecare regiune în parte

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Șapte la număr, regiunile declarate cu cel mai înalt grad de risc denumite și „zone roșii”.
Nouă la număr sunt regiunile cu grad mediu de risc denumite  „zone portocalii”.
Cinci la număr regiunile cu grad redus de risc denumite  „zone galbene”

Așa a decis Guvernul Italian catalogarea zonelor de risc.
De astăzi , duminica 15/11/2020 se modifică unele zone de risc de pe teritoriul Italiei. 

În lumina ordonanței ministrului sănătății Roberto Speranza, ținând cont și de monitorizarea la nivel național de către ISS, noua ordonanță intră în vigoare duminică 15 noiembrie 2020 iar conținutul acesteia îl explicăm pentru fiecare regiune în parte. 


Două regiuni – Campania și Toscana – sunt adaugate la lista zonelor roșii, zonă din care fac fac deja parte regiunile Calabria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonomă Bolzano și Valle d’Aosta.

Emilia-Romagna, Friuli și Marche devin zone portocalii, categorie din care fac deja parte Abruzzo, Basilicata, Liguria, Puglia, Sicilia și Umbria.
Lazio, Molise, Sardegna, Trento și Veneto rămân zone „galbene”.

Proiect finanțat de către Departamentul Românilor de Pretutindeni "Conţinutul acestui web-site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni".

DPRP

În Abruzzo, se maresc numarul activitatilor de explicare a situatiei prin care trece aceasta regiune cu utilizarea sistemelor de difuzie a mesajelor pentru a atrage atenția oamenilor. O atenție deosebită este acordată controlului la deplasarile între orase.

Serviciile de supraveghere și control datorate urgenței COVID-19 este asigurata de către forțele de poliție nationale, poliției locale și armatei care are deja in curs de mai multi ani proiectul „Strade Sicure”. Eliminarea „zonelor roșii” din oraselor Genzano di Lucania și Irsina este în curs de definire.

Provincia autonomă Bolzano este o zonă roșie, cu un regim definit ca „grad inalt de risc”: în capitală, activitatea motorie poate avea loc la o distanță maximă de 1.000 de metri de locuinta și există o aplicație prin care se poate verifica distanta parcursa. În Alto Adige începând cu săptămâna viitoare educatia se va face la distanță pentru toate școlile, atat scolile medii cat și liceale; în prezent accesul în grădinițe și școlile elementare este permis numai pentru copii ai căror părinți îndeplinesc slujbe esențiale. Măsuri mai restrictive și pentru activitățile economice.
Guvernatorul Arno Kompatscher anunță testarea in masă pentru 350.000 de persoane.

Președintele provinciei autonome Trento, Maurizio Fugatti, a lansat o nouă ordonanță care prevede noi reguli privind activitățile fizice, vanzarea băuturilor în baruri și restaurante, numarul activitatilor comerciale deschise in perioada craciunului, pentru piețele în aer liber cat și pe modalitatea de a merge la cumparaturi.

În Catanzaro, activitățile didactice au fost suspendate până la data de 28 noiembrie, inclusiv grădinițele publice și private.

În Campania, primarii din unele orașe, precum Benevento și Torre Annunziata, au decis închiderea străzilor aglomerate sau a piețelor. Măsuri în această direcție sunt, de asemenea, așteptate si în Napoli, în special pentru 90 de străzi care sunt deosebit de supuse aglomerației.

Ordonanța guvernatorului Bonaccini prevede ca magazinele sa fie închise duminica (cu excepția farmaciilor, celor alimentare, tutungeriilor si a celor de ziare), în timp ce mall-urile și magazinele mai mari vor fi închise și sâmbătă. Cursurile de gimnastică, canto și instrumente de suflat sunt interzise la școală. Interzise de asemenea, activitatile sportive în salile de sport și pe malul marii.
În Bologna, primarul interzice inițiativele, demonstrațiile și evenimentele care au ca zona de desfasurare centrul istoric, este interzisa inclusiv activitatea artiștilor stradali.

Guvernatorul Fedriga a emis o ordonanță, care prevede „recomandari” pentru accesul in mall-uri sau alte magazine in primele două ore ale zilei pentru persoanele în vârstă. Printre alte măsuri: magazinele vor fi închise de sărbători (cu excepția farmaciilor, a celor alimentare, tutungeriilor si a chioscurilor de ziare). Băuturile la bar vor putea fi vandute doar la masa si doar după orele 15:00, activitatile fizică pot fi efectuate doar la distanta de centrele istorice, centrele comerciale vor fi închise în ajunul sărbătorilor. În școlile generale, orele de educație fizică, canto și instrumente de suflat au fost suspendate.

Controale din partea autoritatilor pe plaje, dar și în zonele verzi ale capitalei (parcuri etc.). În Roma, mesaje „difuzate” cu ajutorul mașinilor de poliție iar numarul persoanelor in acelasi loc verificat cu ajutorul elicopterelor.
Inchise statiile de metrou din centru: municipalitatea evaluează deschiderea ZTL. (zonele cu trafic limitat) S-a decis închiderea mall-urilor și a piețelor nealimentare de sărbători.

În Genova o noua ordonanță prin care se interzice plimbările in week-end pentru unele zone ale orașului, cum ar fi malul mării.
Parcurile sunt deschise, dar controlate de personalul Protecției Civile pentru a verifica numarul persoanelor.
Fiind catalogata drept zona portocalie, este valabila regula închiderii barurilor, restaurantelor și interdicția de părăsire a regiunii cat și deplasarea între orase, cu excepția motivelor de muncă, sănătate sau extrema necesitate care pot fi dovedite.

Lombardia se afla în zona roșie, prin urmare se aplică cele mai severe restricții prevăzute de noul dpcm: nu se poate ieși din casă decât din motive dovedite, magazinele sunt închise cu excepția celor de extrema necesitate, învățământul se face online cu exceptia claselor 1-5. In Milano, controale asupra activitatilor comerciale prin care au fost deja decise ridicarea avizelor de functionare a unor magazine pentru nerespectarea regurilor in vigoare. Doar ieri un restaurant din centrul istoric, trei cluburi private și o macelarie au pierdut temporar dreptul de functionare

În conformitate cu restricțiile zonei portocalii: se interzice circulatia intre orele 22:00 si 05:00. Cursurile liceale se efectueaza online in proportie de 100%, barurile sunt închise la fel si patiseriile sau cofetariile, Este permisa comandarea la domiciliu , centre comerciale sunt închise in week-end, iar capacitatea locurilor în mijloacele de transport in comun reduse cu 50%.

în Molise restricțiile care se aplica sunt cele „standard” dispuse pentru zonelor galbene: Este posibila deplasare intre localitati si intre regiuni. Restaurantele și barurile închid la orele 18:00, în timp ce magazinele rămân deschise până la orele normale de închidere. La Termoli, protestele proprietarilor de baruri și restaurante care sunt nevoiti sa închida mai devreme inregistrand pierderi economice serioase.

Reguli severe pentru piemonte, precum și pentru celelalte zone roșii: deplasarile sunt interzise cu exceptia celor pentru munca, sanatate sau de extrema necesitate, regurile sunt valabile chiar si pentru circulatia in interiorul localitatilor. Barurile și restaurantele sunt închise. Raman deschise doar scolile elementare.

După ce in weekendul trecut s-a realiza ca persoanele nu respectau regurile privind numarul de persoane in acelasi loc, s-a decis aplicarea regurilor severe la Bari: primarul a sporit controalele stradale din partea fortelor de ordine. Închise trei parcuri și un skate-park. In Trinitapoli se efectueaza controale anti aglomerare. Alți patru primari au dispus închiderea unor zone până la 3 decembrie: Altamura, Monopoli, Noicattaro și Corato. În Foggia, primaria ramane inchisa iar, în weekend, străzile principale ale centrului istoric.

În Cagliari, orice vehicul pe roti chiar si bicicletele sunt interzise in zona dell’Ammiragliato. Consilierul regional pentru sănătate Nieddu a cerut guvernului să închidă toate școlile pentru a reduce rata infectarii cu noul Covid-19. Un plan pentru reorganizarea sistemului de sanatate vine din partea regiunii.

Primarul orasului Palermo a suspendat ordonanța initiala prin care se anunța închiderea școlilor.
Până la 3 decembrie, este interzisa stationarea/vizitarea zonelor din centru iar i la sfârșit de săptămână vizitarea/stationarea in zonele marii. Arhiepiscopul Lorefice a mai ordonat suspendarea activităților parohiale, cu excepția Liturghiei și a altor sarbatori sfinte. În Catania este interzisa stationarea si vizitarea zonelor din centru printre care Piazza Duomo și Borgo Marinaro.

Controale mai mari ale fortelor de ordine in aceasta regiune, în special la sfârșit de săptămână, iar presedintele regiunii a dat mana libera primarilor de a decide orice măsura mai restrictiva, inclusiv închiderea celor mai frecventate străzi și piețe, cum ar fi în Florența sau Empoli. Inchiderea restaurantelor și a barurilor în weekend. Primarul din Livorno a decis deja interzicerea accesului la „moletti” în weekend; Monsummano a decis interzicerea plimbarilor si inchiderea parcurilor si a grădinilor publice.

Pe lângă măsurile prevăzute de noul dpcm pentru zonele portocalii, s-au decis si urmatoarele restricții:
primarul din Perugia a dispus închiderea accesului public până pe 22 noiembrie la catedrala din San Lorenzo. Interzicerea accesului in unele zone ale orașului a fost de asemenea, dispusă la Terni.

Fiind in zona rosie se aplica masurile cele mai restrictive,Valle d’Aosta se bazează mult pe mediul online: cursurile universitare doar online si multe explicatii online pe site-urile primariilor si a regiunii. Primariile si magazinele raman deschise in orariul stabilit prin noul dpcm si se efectueaza si comenzi la domiciliu.

Prin ordonanța guvernatorului Luca Zaia nu este permisa plimbarea în centrele istorice ale orașelor și în zonele aglomerate; vanzarea de băuturi și alimente in privinta restaurantelor / barurilor între orele 15-18 trebuie să aibă loc exclusiv la masa. Mall-urile si magazinele vor fi închise cu o zi înainte de sărbători. Sunt deschise doar magazinele alimentare, farmaciile, tutungeriile si magazinele de ziare. Toate tipurile de vânzări sunt interzise în zilele de sărbătoare, cu excepția produselor alimentare. Pentru centrele comerciale și supermarketurile, se încurajeaza accesul persoanelor în vârstă în primele două ore ale diminetii, De asemenea reguli si pentru pe piețele în aer liber. La Verona în weekend strazile au sens unic prevazut prin indicatoare pentru pietoni.

Modelul declaratiei pe propia raspundere necesar la deplasarile in interiorul sau in afara zonelor rosii, se poate regasi in articolul de mai jos.

Italia – 4 regiuni declarate zone roșii – model autodeclarație

- Comunitatea Diaspora -

Comentarii
Loading...
FB.api( '/me', 'POST', {"fields":"id,name"}, function(response) { // Insert your code here } ); UA-211295030