Pro integrare

Mori împuscat la datorie – pentru casa de pensii inseamna decedat din boala obișnuită

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Familia EROULUI NAȚIONAL Liviu Pop, pădurarul ucis la datorie în codrul Maramureşului, a fost complet abandonată de stat, susţin jurnaliştii Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir de la B1 TV, care au luat legatura cu aceasta dupa discutiile avute cu Marian Ceausescu care se implica personal in rezolvarea acestei nedreptăți, Marian a luat legatura atat cu Primul-ministru Orban cât si cu Ministrul Marcel Ion Vela care a raspuns după cum urmează.
Ministrul Vela „Am de gând sa propun lui Alexe (ministrul Apelor si Pădurilor) ca să schimbam și legea ca si silvicultorii să poata avea ei și familiile lor aceleasi drepturi cu ale militarilor răniți sau ucisi in misiune”.
Speranța rămâne in acest Guvern, din discuțiile avute aceștia dau dovadă de omenie, caracter si suport total față de aceste nedreptăți.
Maine Marian se va afla la Parchetul General unde va cere explicații privind stadiul anchetei privind uciderea pădurarului Liviu Pop.
Cum se explică acest lucru?
Deşi Pop a murit împuşcat în timp ce apăra pădurea, în documentul pensiei de urmaş, în dreptul decesului, e notat că bărbatul a murit din cauza… unei boli obişnuite.
CEREM INSISTENT O INTERVENTIE RAPIDA DIN PARTEA GUVERNULUI
În consecinţă, familia lui (Pop a lăsat în urmă 3 copii) a trebuit să plece din locuinţa în care stătea, în prezent locuind la mama văduvei pădurarului şi nu primeşte pensia de urmaş, susţine sursa citată.
Anamaria Pop, soţia pădurarului ucis, a vorbit plângând despre situaţia în care se găseşte familia acum.
„Cred că vor să-şi bată joc de noi, vă daţi seama. Pe mine ce mă indignă foarte mult şi mă doare e cauza decesului. Casa de Pensii Maramureş, la un om perfect sănătos, la 30 de ani, împuşcat, au scris cauza decesului boală obişnuită”, a povestit Anamaria Pop, pentru B1 TV.
Întrebată dacă, în opinia ei, se încearcă protejarea suspecţilor, aflaţi în prezent în libertate, Anamaria Pop a răspuns: „Da, da”.
„Soţul nu mai e să spună ce s-a întâmplat, iar ei spun că el s-a împuşcat. E strigător la cer! Vrem să se afle adevărul, să demonstreze statul acesta că poate pedepsi vinovaţii. Ancheta bate pasul pe loc, e clar! E strigător la cer!”, a declarat văduva lui Pop.
Nu în ultimul rând, femeia a mai acuzat şi lipsa de transparenţă: a aflat din presă că acest caz a fost preluat de Parchetul General.
„Gemenele şi acum strigă ‘tata!’, cea de 5 ani… E strigător la cer! Au rămas patru copii distruşi! Şi eu, la 28 de ani, până la urmă sunt copil. El îşi iubea foarte mult meseria şi ce făcea, făcea din dragoste şi îngrijea pădurea aceea ca pe copiii lui”, a mai spus femeia.
Reamintim că Liviu Pop, pădurar în vârstă de 30 de ani, a fost împuşcat la mijlocul lunii octombrie 2019 în timp ce încerca să protejeze pădurea de hoţi. Suspecţii – printre ei fiind şi un nepot al prim-procurorului din Târgu Lăpuş – în acest caz au susţinut că Pop s-a împuşcat singur şi sunt acum în libertate.

Citeste si:  România: Președintele României intervine în decizia de clasare a dosarului 10 August

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...