Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, Austria trece în zona roșie, Grecia în zona galbenă 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a anunțat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

De această dată, Grecia va trece din zona roșie în cea galbenă, iar românii care se întorc din această țară vor putea evita carantina dacă prezintă un test COVID negativ.

În schimb, Austria și Croația trec în zona roșie, iar cei nevaccinați vor fi obligați să stea în carantină la revenirea în țară. Noua listă intră în vigoare duminică, 26 septembrie.

Prin hotărârea adoptată joi, CNSU a decis, totodată, să crească vârsta de la care copiii sunt exceptați de la carantină și test obligatoriu, de la 6 la 12 ani. În noua listă, Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao au trecut în zona roșie.
Singurele categorii exceptate de la măsura carantinei de 14 zile sunt: persoanele care s-au imunizat anti-COVID cu schema completă de cel puțin 10 zile; persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile; copiii până la vârsta de 12 ani. Testul nu poate fi făcut după intrarea în țară. Grecia, în zona galbenă În urma scăderii ratei de infectare cu coronavirus, au trecut din zona roșie în cea galbenă: Grecia, Cipru, Norvegia, Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla. În schimb, din zona verde au trecut în cea galbenă, în urma creșterii incidenței: Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe.
În zona verde au intrat, după scăderea incidenței, Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat din 23.09.2021

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

- Comunitatea Diaspora -

Spune ce crezi
%d bloggers like this: