Pro integrare

Nu mai plătiți bani către recuperatorii de creanțe!

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

În ultimii ani, recuperatorii de creanțe au înflorit. Societățile străine care achiziționează creanțe în bloc de la bănci sau firme de telefonie mobilă (și nu numai) au început să fie tot mai numeroase și mai agresive.
Profitând de naivitatea oamenilor, acești recuperatori pretind a avea dreptul de a încasa sume de bani provenind din diverse contracte de prestări servicii sau de credite bancare.
În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Modalitatea de a acționa a acestor firme este total ilegală. Singurul lucru care îi validează este recunoașterea oamenilor prin… plată.
Prin plata unei sume de bani unui recuperator de creanțe, îi recunoaștem statutul de creditor, împiedicăm prescripția. Pe scurt, îl încurajăm să continue cu această activitate ilegală, dar foarte profitabilă.
 

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Cum acționează recuperatorii de creanțe

O persoană contactată de un recuperator de creanțe va fi amenințată cu procesul sau cu executarea silită. În realitate, nu are niciun drept de a face acest lucru. Mai mult, odată prinsă în acest „joc”, persoana vizată va fi sunată zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, va primi mailuri, mesaje prin care este amenințată cu procedura judiciară.
În schimbul încetării acestor șicane, recuperatorii pretind sume de bani, în temeiul unor contracte și/sau facturi nelegale. Aceste fapte nu sunt doar ilegale, sunt chiar penale. Pe de-o parte, fapta de a efectua apeluri telefonice care, prin FRECVENȚĂ sau conținut, îi creează o stare de temere unei persoane, reprezintă infracțiunea de „hărțuire”, prevăzută la art. 208, al. 2 din Codul Penal. De asemenea, fapta de a amenința o persoană să dea, să facă sau să nu facă ceva, în schimbul unui folos material, reprezintă infracțiunea de „șantaj”, prevăzută de art. 207 din Codul Penal.
Mai departe, recuperatorii de creanțe abuzează de lipsa de cunoștințe juridice a persoanelor, în special în zona rurală, dar și de teama acestora că ar putea să pățească ceva dacă nu plătesc pretinsele datorii (unii cred chiar că pot ajunge la închisoare).
Vreau să subliniez clar că nimeni nu poate face închisoare în România pentru simpla neplată a datoriilor și că, în 95% din cazurile pe care le soluționez, datoriile pretinse nu există sau sunt prescrise.
Sursa AvocatPascaru.Ro
 
[post]

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...