Pro integrare

O statuie romană veche de 2.100 de ani a fost descoperită într-un magazin de antichități din Bruxelles

- Advertisement -

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

O statuie romană datând din secolul I î.Hr. a fost recuperată, la aproape 10 ani după ce a fost furată de pe un sit arheologic din Italia, informează BBC.

Doi polițiști italieni au dat de sculptura siluetei fără cap, purtând o togă, într-un magazin de antichități din Belgia.

Suspicioși asupra originii sale, ofițerii au căutat într-o bază de date cu obiecte arheologice furate și au descoperit că statuia “Togatus” era dată dispărută din 2011.

Sculptura are o valoară de piață estimată la 100.000 de euro.

Sursa foto: AFP PHOTO /ITALIAN CARABINIERI ART SQUAD / HANDOUT/Profimedia Images Ofițerii italieni, care lucrează pentru divizia de antichități a Carabinieri, se aflau în capitala Belgiei pentru o investigație separată, la începutul acestui an.

- Diaspora.Ro promoveaza activitățile Românești -

Într-o seară, după muncă, cei doi s-au îndreptat către districtul Sablon, faimos pentru magazinele sale de antichități, unde au dat de statuie.

O investigație a confirmat că statuia a fost furată din sit-ul Villa Marini Dettina, aflat la periferia Romei, în noiembrie 2011.

Obiectul arheologic a fost confiscat de autoritățile belgiene și returnat Italiei.

Un trader italian, care acționa sub un pseudonim spaniol, a fost deferit procuraturii din Roma pentru că ar fi primit bunuri furate și le-ar fi exportat ilegal.

Italia a început de mult timp o campanie pentru a recupera obiectele arheologice și de artă despre care guvernul său spune că au fost furate.

Editor : V.M.

- Comunitatea Diaspora -

- Advertisement -

Comentarii
Loading...