Dupa aprinse discutii cu unul dintre membrii sectiei de votare din Cleveland Ohio, domnul Eugen Boruz, reiese ca acestia nu cunosc o regula simpla si de baza dar foarte importanta, aceea privind VALIDAREA BULETINELOR DE VOT.
Solicitam o interventie rapida din partea MAE in acest sens si o verificare temeinica atat la buletinele de vot declarate nule din primul tur de scrutin cat si la cel de al 2-lea.
Acest domn, in calitate temporara de membru in comisia electorala, al sectiei Nr. 770 / 1367 W 65th Street, Cleveland, OH 44102 ,sustine sus si tare ca buletinele de vot pe care ştampila a fost aplicată de mai multe ori în acelaşi patrulater sau atât într-un patrulater, cât şi în afara oricărui alt patrulater sunt declarate NULE la ei in sectie!!!
Foarte GRAV!!!

Repetam tot pe aceasta cale regula de baza a votului VALABIL si a celui NUL.

Sunt buletinele de vot VALABIL EXPRIMATE :
 buletinele de vot pe care, deşi ştampila cu menţiunea ,,VOTAT” aplicată a depăşit limitele patrulaterului, opţiunea alegătorului este evidentă,
 buletinele de vot pe care tuşul s-a imprimat şi pe cealaltă parte a foii pe care a fost aplicată ştampila cu menţiunea ,,VOTAT”,
 buletinele de vot pe care ştampila a fost aplicată de mai multe ori în acelaşi patrulater sau atât într-un patrulater, cât şi în afara oricărui alt patrulater.
Sunt buletinele de vot NULE și nu intră în calculul voturilor valabil exprimate:
 buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ştampila de control a secţiei de votare,
 buletinele de alt model decât cel legal aprobat,
 buletinele pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea ,,VOTAT”,
 buletinele de vot la care ştampila a fost aplicata pe mai multe patrulatere sau in afara acestora.
GHID BESV - STRAINATATE

Ne poti sustine prin PayPal?

Daca nu poti dona, este de ajuns sa dai click pe o reclama de pe site, ne sustii!