Olguța pune parul pe Vasilica solicitându-i demisia din fruntea PSD

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

UPDATE 3

Șefa de campanie la alegerile prezidențiale a Vasilicăi Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu, i-a cerut fostei candidate a PSD demisia din fruntea partidului.

UPDATE 2 

 

Deși PSD a pus în funcțiune aparatul de bruiaj pentru ca presa să nu afle informații din CEx, mai multe informații s-au scurs către presă. Este un CEx extrem de tensionat, cu atacuri, demisii și chiar politicieni dați afară din sala de ședință.

Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan, a atacut-o dur pe Gabriela Firea (foto: Loredana Diacu, Epoch Times), iar aceasta a părăsit sala în lacrimi.

“Manevrista cu manevre, securista!”, i-a spus Oprișan Gabrielei Firea.

De asemenea, Gabriel Zetea, Marian Oprișan și Roxana Mânzatu, toți vicepreședinți ai partidului, au anunțat că demisionează din aceste poziții. Cei trei sunt și șefii organizaților din Maramureș, Vrancea și Brașov, acolo unde au pierdut alegerile prezidențiale în fața PNL.

Totodată, conform publicației Mediafax, secretarul general adjunct, Codrin Ștefănescu, precum și fostul ministru al Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, și deputatul PSD Cătălin Rădulescu au părăsit ședința CEx de marți seara. Alături de cei trei a ieșit din ședință și fostul europarlamentar PSD Victor Boștinaru, precum și câțiva consilieri, au adăugat sursele citate. Solicitarea a fost făcută de liderul PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, și de liderul PSD Dolj, Claudiu Manda. Cei doi au invocat statutul partidului.

UPDATE 1

Publicația Universul.net scoate la iveală încă un motiv pentru care Viorica Dăncilă nu ar vrea să își dea demisia din fruntea PSD.

Unul dintre motivele pentru care Dăncilă și camarila ar dori să mai rămână la butoane, cel puțin o vreme, îl reprezintă banii care vor veni de la stat în contul cheltuielilor făcute în campania electorală pentru prezidențiale.

Altfel spus, dacă Viorica Dăncilă va accepta oferta lui Marcel Ciolacu de a prelua șefia organizației de femei a PSD, postul de senator și funcția de vicepreședinte, ea nu are siguranța că suma recuperată va fi împărțită conform înțelegerilor făcute de ea și oamenii ei cu numeroșii furnizori care au livrat produse și servicii pentru campanie, potrivit informațiilor deținute de Universul.net.

Viorica Dăncilă a cheltuit în campania electorală pentru primul tur al cursei prezidențiale 18.210.500 lei. Încă nu se cunosc cheltuielile din al doilea tur, dar se estimează că în ambele tururi suma totală se apropie de 10 milioane de dolari. Statul român permite decontarea de cheltuieli de campanie de până la 10 milioane de dolari. (citiți AICI materialul complet)

ȘTIREA INIȚIALĂ

 

G4media.ro transmite că, potrivit surselor, Eugen Teodorovici a fost acasă la Vasilica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să nu demisioneze din funcția de președintă a PSD.

Mai mult, Eugen Teodorovici i-a amenințat pe oamenii lui Marcel Ciolacu că îi dă în judecată dacă nu respectă articolul 109 din statutul PSD, care prevede că doar Congresul poate alege conducerea partidului.

“Ne vedem în instanță dacă nu respectați statutul”, le-a spus Teodorovici oamenilor lui Ciolacu.

Amintim că luni, Marcel Ciolacu, a amenințat-o pe Viorica Dăncilă cu excluderea din partid dacă nu își dă demisia. În cele din urmă, Vasilica ceruse, pentru a accepta să își dea demisia, un loc eligibil la alegerile parlamentare pentru a ajunge senator și, mai mult, funcția de președintă a OFSD și de vicepreședintă a PSD pentru a participa în CEx-urile viitoare. Cu toate acestea, se pare că Teodorovici a stricat planurile echipei conturate în jurul lui Marcel Ciolacu.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More